'De DSLR werd in 2018 massaal ingeruild voor systeemcamera'

Fotografie toppers & trends in 2018

Remco Stunnenberg 626 0
Wij gingen langs bij verschillende retailers: CameraNU, Cameraland en CameraTools. Wij vroegen hen onder andere naar hun best verkochte gear van 2018, de trend van dit jaar én naar hun verwachtingen voor volgend jaar.

Zet de trend van 2018 door of staan er juist nieuwe dingen aan te komen? Deze reis leverde leuke, inspirerende en ook verrassende bevindingen op.

De lensball

Een van de trends van 2018 blijkt de Caruba Lensball. Deze bol van massief, transparant en honderd procent zuiver glas zorgt voor nieuwe perspectieven bij bijvoorbeeld landschapsfotografie, architectuurfotografie en straatfotografie. De lensball is ideaal voor heldere en scherpe reflecties. Door de eigenschappen van glas krijg je een vertekend beeld dat ook nog eens op zijn kop staat. De wereld op zijn kop...

Voornaamste trend 2018

De voornaamste trend van 2018 is natuurlijk de spiegelloze full frame camera. dat zal niemand verassen. De markt waarop Sony al een aantal jaar heel stevig aan de weg timmert, is dit jaar ook betreden door Canon en Nikon, met de Canon EOS R en de Nikon Z6 en Z7.

Lees ook: Interview met Marsel van Oosten 

Lees ook: Interview met Frits van Eldik

Hield de consument in voorgaande jaren toch nog sterk vast aan de spiegelreflex camera, dit jaar werden de DSLR's in grote getalen ingeruild voor een systeemcamera. Een verklaring voor deze trend kan gezocht worden 'in het feit dat influencers en vooraanstaande fotografen inmiddels ook om zijn', aldus één van de partijen. 'Dat maakt het voor de consument klaarblijkelijk eenvoudiger om ook die stap te zetten.'

Best verkochte camera van 2018

Waar wij vooral ook erg benieuwd naar waren, was welke camera in 2018 het best verkocht is. Het blijkt bij alle retailers dezelfde te zijn. Welke? Wat denk jij? Je leest het in DIGIFOTO Pro 6.2018. Wil jij deze uitgave graag op je eigen deurmat ontvangen? Neem dan snel een abonnement.

Lees ook: WAD! werd Ruben Smit bijna fataal

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco