Veluwse Fotodag, 4 september 2016

Veluwse Fotodag, 4 september 2016

Redactie DIGIFO... 1699 0
Op 4 september 2016 is het centrumgebied rond het Bezoekerscentrum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe het decor voor de Veluwse Fotodag. De Veluwse Fotodag viert de passie voor fotografie en natuur met een hele dag vol boeiende lezingen, workshops en een fotomarkt in de prachtige natuur van de Hoge Veluwe!

Fotografie staat al jarenlang enorm in de belangstelling en de natuur is voor velen het belangrijkste onderwerp voor de lens. Daarom vindt de Veluwse Fotodag midden in de natuur plaats.

Foto: Jan Vermeer

Gratis lezingen en presentaties

Bezoekers kunnen van 10.00 - 17.00 uur gratis foto-presentaties en lezingen bijwonen in de filmzaal van het bezoekerscentrum en de Hoedzaal naast het restaurant de Koperen Kop. Zo laat fotograaf Johan van der Wielen zien hoe je de Nederlandse natuur creatief in beelden vangt en Paul Klaver, bekend van de film de Nieuwe Wildernis, legt zich geheel toe op time-lapse fotografie; het versnellen van de tijd wordt dit ook wel genoemd. Harry Jans zoekt al jarenlang in de meest bijzondere berggebieden naar de mooiste bloemen terwijl Wim Weenink juist dichtbij blijft en zich helemaal richt op de Veluwse natuur. Deze en meer sprekers zullen met veel enthousiasme en passie de bezoekers inspireren. Voor de leergierige fotograaf zijn er fotoworkshops waarvoor een kleine vergoeding wordt gevraagd. Kom dus op tijd en ga langs bij de stand van Natuurfotoworkshop om jouw plek bij 1 van de workshops te resereven! Een valkenier met roofvogels en uilen maakt het actieve deel compleet.

Foto: Jan Vermeer

Fotomarkt

Op het Marchantplein is een fotomarkt opgesteld waar grote merken zoals Canon, Nikon, Olympus, Sony, Gitzo, Samyang, Benro en vele anderen hun nieuwste producten presenteren. Ook zal CameraTools.nl aanwezig zijn voor advies op maat zodat je de mooiste foto’s in de natuur kunt maken en handige accessoires die je direct af kunt rekenen om meer te doen met jouw passie voor fotografie en natuur.

Toegang tot de Veluwse Fotodag is gratis, wel is een geldig toegangsbewijs voor Nationaal Park De Hoge Veluwe nodig. Deze kun je vooraf online of op de dag zelf bij de drie ingangen t.w. Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen aanschaffen. Na afloop van de Veluwse Fotodag kan het bezoek compleet worden gemaakt door verderop in het park de edelhertenbronst mee te maken en de veelzijdige natuur op de Veluwe vast te leggen. Camera mee dus op zondag 4 september in het Nationale Park De Hoge Veluwse! Het park is geopend van 9.00 - 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.veluwsefotodagen.nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie