Uitslag winactie: de 10 mooiste landschapsfoto's

Christel de Wolff 5980 1
Op Facebook riepen we op om de mooiste landschapsfoto op te sturen. Dat hebben we geweten, we ontvingen ongeveer 200 foto's. Kies daar maar eens de mooiste uit! Dit is een top 10 inzendingen met natuurlijk de winnaar voor het laatst!

In samenwerking met Van Duuren Media zetten we een winactie op. Met jouw mooiste landschapsfoto kon je Het grote landschapsfotografieboek van Scott Kelby winnen. Dat lieten velen zich geen twee keer zeggen. Onze Facebookpost overstroomde van de reacties. In totaal ontvingen we zo'n 200 foto's. Het was dan ook nogal een klus om daar de mooiste uit te kiezen. Uiteindelijk lukte het, maar we vonden het zonde om niet de rest van onze top 10 ook aan je te tonen met een eervolle vermelding! Veel kijkplezier!

Landschapsfoto van Klaas Keizer
Klaas Keizer wist ons te verrassen met een foto van onze eigen Waddenzee met een heerlijke dreigende lucht en fantastische kleuren. Prachtig!
Landschapsfoto van  Gerald Vos
De foto van Gerald Vos valt op door de zichtlijnen die naar het midden van de foto lopen. Een bekende manier om je kijker de foto in te zuigen, maar het werkt toch maar weer. Heel mooi!
Landschapsfoto van Arjen Noord
Arjen Noord slaagde er in om een originele foto te maken van een plek die helemaal plat wordt gefotografeerd. De elementen hielpen hem hier natuurlijk bij, maar de compositie is prachtig. Knap gedaan!
Landschapsfoto van Erik van Lent
De foto van Erik van Lent springt eruit door de prachtige kleuren. Door het effectief gebruik van een lange sluitertijd, weet hij zijn beeld tot enorm rustgevend te maken. Mooi!
Landschapsfoto van Martin Podt
Kijk je naar de foto van Martin Podt dan lijkt het alsof je in een soort maquette kijkt van het land van de hobbit. Dit komt door de lagen in de foto en het strooilicht dat achter de voorste berg vandaan komt. Dat een plek als deze echt kan bestaan… het is Madeira.
Landschapsfoto van Niels Dam
Niels Dam stuurde een foto in met zomerse tinten, maar in werkelijkheid is het natuurlijk in extreem koude omstandigheden gemaakt. Prachtige foto met Het Paard van Marken (de vuurtoren) op de achtergrond.
Landschapsfoto van Alex Riemslag
Alex Riemslag stuurde deze foto van Cyprus in. We beginnen te vermoeden dat de redactie een lichte voorkeur heeft voor zeegezichten met zonsop- of ondergang, maar dat is slechts toeval. Ook dit is weer een prachtig uitgevoerde landschapsfoto.
Landschapsfoto van Freddy Hoevers 
De foto van Freddy Hoevers heeft weinig woorden van de redactie nodig. Hij plaatste de foto namelijk zelf al met het volgende verhaal: 'op de terugweg van een fotoreis met de bedoeling Kroatie maar door de hitte blijven hangen in Slovenië, in een natuurpark wat absoluut geen straf was. Hier net over de grens in Oostenrijk zit ik nog helemaal in de fototrance en nog regelmatig gestopt. Ik kom er waarschijnlijk nooit meer omdat ik altijd een andere bestemming of route kies.'
Landschapsfoto van Arnold van Duursen
Arnold van Duursen maakte deze gelaagde foto vanaf Mount Fuji in Japan. Door de nevel in de bergdalen, ontstaat dit bijna abstracte effect. Heel mooi!

De winnende landschapsfoto gemaakt door Mathijs Heijboer

De meest verrassende foto werd ingestuurd door Mathijs Heijboer. Ten eerste koos hij als een van de weinigen voor portretstand in zijn landschapsfoto. Echt overtuigen deed echter het schilderachtige effect in de woeste zee en het knipogen van de zon op de achtergrond. Deze foto willen wij wel op ons kantoor hangen, maar dan zouden we alleen nog maar wegdromen en geen artikelen meer geschreven krijgen…

Al met al, prachtige foto Mathijs! De terechte winnaar van Het grote landschapsfotografieboek van Scott Kelby dat is beschikbaar gesteld door Van Duuren Media.  Hopelijk haal je er nog wat tips uit om nóg (kan dat?) mooiere foto's te maken. Veel lees- en leerplezier!

Wat wint Mathijs precies? Lees meer over Het grote landschapsfotografieboek van Scott Kelby

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel

afbeelding van peter.foto_171258

Gefeliciteerd