Uitslag fotowedstrijd: 'Stilleven'

Uitslag fotowedstrijd: 'Stilleven'

Redactie DIGIFO... 5620 6
We vroegen jullie foto's in te zenden voor een wedstrijd met een nogal klassiek thema: 'stilleven'. Binnen een paar weken stuurden jullie 225 inzendingen op. Vandaag maken we de drie winnaars bekend.

Eerste prijs: Richard Buijsman

Prachtig contrastrijk zwart-wit, een spannende spiegeling en een eng over het randje bungelende vaas. Een simpel maar prachtig beeld. Met deze plaat wint Richard een foto (naar eigen keuze) op plexiglas (100 x 75 cm) van Print Things, ter waarde van 200 euro. Gefeliciteerd!


'Voorzorgen op glas' - Foto: Richard Buijsman

Tweede prijs: Reginald Tackoen

'What's a life worth in mass consumption?' vraagt Reginald zich af met de titel van zijn lugubere stilleven. Of eigenlijk meer een stille dood, want van leven is weinig sprake meer. Vrolijk zul je niet worden van Reginald's beeld en wellicht zal onze keuze in het verkeerde keelgat van sommige lezers schieten (mocht dat zo zijn: alvast onze excuses, maar wij blijven bij onze keuze). Dit bijzondere beeld belonen we met een foto (naar eigen keuze) op canvas (100 x 75 cm) van Print Things, ter waarde van 85 euro.


'Whats a life worth in mass consumption'- Foto: Reginald Tackoen

Derde prijs: Eline Spek

Van dode vogels naar een levend exemplaar. Tenminste... de vogel ziet er levend uit. Toch lijkt ook de dood in deze plaat de boventoon te voeren. Met dit fraai in elkaar gezette stilleven verdient Eline een waardebon van 50 euro te besteden bij Print Things.


'Vanitas' - Foto: Eline Spek

Met dank aan Print Things voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Lnde

Wat leuk! Dank jullie wel! :)

afbeelding van rbuijsman

Wat een eer ... Bedankt!

afbeelding van Anonymous

De winnende foto vind ik niet bepaald mooi of spannend. Hij heeft wat raars.... iets neps, haast alsof hij ook niet scherp is

afbeelding van Peter64

... En wéér zo'n Anoniempje die jaloers is dat hij/zij de winnende foto niet bedacht en gemaakt heeft...

Het zijn simpelweg alle drie foto's die mooi uitgedacht zijn, en waar goed naar de belichting is gekeken. En de winnende foto zou bij mij zo aan de muur mogen ;)

afbeelding van Anonymous

Nou nee hoor, ik ben niet jaloers dat ik niet gewonnen heb. Ik zie normaal gesproken ook wel heel goed in dat een bepaalde foto de winnende foto is. In deze wedstrijd begrijp ik gewoon echt niet dat de nummer 1 gewonnen heeft. Ik vind de nummer 2 ook mooier dan de nummer 1.

Rare keuze, maargoed... over smaak valt niet te twisten zullen we maar zeggen

afbeelding van rbuijsman

Dank voor uw feedback anoniempje... Ik zal er rekening mee proberen te houden bij volgende deelname. (ik feest ondertussen wel verder) ;-)

PS. De foto is niet gefotoshopt (dus niet "nep") en wel haarscherp (het viel me echter op dat bij het uploaden een subsampling gebeurde waardoor de scherpte minder werd).