Uitslag fotowedstrijd 'Details'

Uitslag fotowedstrijd 'Details' (update)

jesse kraal 34383 84
Twee weken hebben wij nodig gehad om drieduizend foto's terug te brengen tot drie. Twee weken hebben jullie moeten wachten op de uitslag, om te zien of jij wellicht met die overcomplete Canon 7D-kit naar huis gaat. Nu is het zover, de uitslag van de fotowedstrijd 'Details' is bekend!

We hebben de definitie van detail open gelaten, jullie mochten dus elke foto insturen welke volgens jullie voldeed aan het thema. Dat hebben we geweten, want jullie stuurden een kleine drieduizend foto's in. En dat jullie de definitie van 'detail' nog ruimer opvatten dan wij, dat blijkt wel uit de soort foto's die we voorbij hebben zien komen. Ach, met zo'n hoofdprijs kunnen we ons er wel wat bij voorstellen...

Hoofdprijs
Misschien wel de allermooiste hoofdprijs die we tot nu toe hebben weggegeven... deze supercomplete Canon EOS 7D-kit!

Hoofdprijs: Leon Schotman

Zonder de springende man, zou deze foto van Leon al een prachtige plaat geweest zijn. Een nette landschapsfoto met fraai licht en een prima compositie. Maar dat ene mannetje, stilhangend in de lucht, dat ene detail, dat maakt deze foto geweldig! Bovendien laat Leon mooi zien dat het thema ook goed te vatten is in een foto die uit meer bestaat dan een close-up-opname. We belonen hem met misschien wel de allermooiste prijs die we tot nu toe hebben weggegeven in een fotowedstrijd: een overcomplete Canon EOS 7D-kit ter waarde van ruim 2500 euro! We hopen in de toekomst nog veel van Leon en zijn nieuwe camera terug te zien. Gefeliciteerd!

Leon Schotman
'Een gedetaileerde sprong!' Foto: Leon Schotman

Tweede prijs: Edwin Oude Wolbers

We kregen tal van macrofoto's binnen, niet verrassend voor een wedstrijd met het thema 'detail'. Veelal waren dit foto's van insecten in hun geheel, maar niet op deze plaat. Edwin weet op een humoristische manier de aandacht te vestigen op twee opvallende details van dit insect. Details binnen een detail als het ware! Het levert de fotograaf een Wacom Intuos5 Touch M mét wireless-kit op!

Eye
'Eyes' Foto: Edwin Oude Wolbers

Derde prijs: RemliShots

Met deze abstracte plaat wint RemiShots de derde prijs. De felle kleuren van het bootje en de begroeiing op de kade steken mooi af tegen het donkere water, waardoor de focus duidelijk op de details ligt. Remli krijgt een fraaie Lowepro Pro Messenger 180 AW thuisgestuurd.

oversteken
'Oversteken?' Foto: RemliShots

Update 13-02: In verband met het overschreiden van het maximum aantal inzending is aanvankelijke winnaar van de tweede prijs gediskwalificeerd. De nummer drie schuift door naar de tweede plaats en we hebben de derde plaats toegewezen aan een nieuwe winnaar. Onze excuses voor de verwarring en het ongemak.

Eervolle vermeldingen

Helaas hebben we maar drie prijzen te vergeven en dus vallen een hoop fraaie platen juist buiten de boot. In willekeurige volgorde willen we in ieder geval de volgende platen belonen met een flinke portie eer.


'Bodyscape I' Foto: Jurg Roessen


'eye see you' Foto: Olivier Depaep


'Oneday fly' Foto: Marleen Bos


'Once the flood will come' Foto: ludovicd


'She, and a tree' Foto: Grinphoto

Met dank aan Canon Nederland, Wacom en Degreef & Partner voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Bekijk alle artikelen vanJesse

afbeelding van Smarty76

So, 'Oversteken' is met GROTE afstand mijn nummer 1! Ben benieuwd wie 'Eenzaam schaap' boven deze foto verkiest!

afbeelding van Anonymous

Nr 1 ok verdiend, maar het schaap ontgaat me in het geheel of is dat dan het detail :-)

afbeelding van Anonymous

Is de foto van de winnaar wel met een camera tot stand gekomen?

Je zou bijna zeggen dat de rotspartij met een 3d programma gegenereerd zijn.

Gefeliciteerd maar voor mij hebben dit soort foto's weinig meer van doen met fotografie.

afbeelding van Peter Grams

Ik deel je mening. Mijn gevoel zegt ook dat de winnende foto helemaal niet aan het begrip of de omschrijving rond de wedstrijd 'detail' voldoet. Op een aantal getoonde foto's na zie ik wat alledaagse kiekjes.
Detail betekent volgens het woordenboek veel, maar niet wat ik in de winnende foto terug zie.
Desalniettemin, winnaars gefeliciteerd! Ik ga er vanuit dat dit de besten van de inzendingen zijn.

afbeelding van Anoniem

Inderdaad, zijn foto is mooi maar niet echt details. Aangezien de titel van de foto 'Een gedetaileerde sprong!' dan wil ik de springende vent dichtbij zien voor detail. Had niet geweten dat voor jullie 'detail' betekend de woord detail in titel verplaatsen. Verder zie ik van alles in zijn foto maar de springende vent leidt af van de achtergrond en rotsen en dus neemt weg van de details. Het is prachtig maar wanneer ik kijk in de lezers gallerij dan zie ik anderen die hadden het meer verdiend.

afbeelding van Anonymous

Ik vind het commentaar eerlijk gezegd nogal kinderachtig. "Details" als competitie mag je breed opvatten lijkt mij. De winnaar heeft, in mijn ogen, een mooi compositie neergezet met...jawel, jawel!...een opvallend detail in de vorm van de springer. Hoe moeilijk kan het zijn om dit te doorgronden. Dat smaken verschillen is een eeuwenoud cliché en dat je persoonlijke voorkeur uitgaat naar een andere foto is uiteraard ook helemaal prima...maar ik zie in de foto van de winnaar wel degelijk een foto die voldoet aan de uitdaging zoals gesteld door de fotowedstrijd. Ben ik hierin de enige???

afbeelding van Anonymous

Allereerst van harte gefeliciteerd aan de winnaars! Maar toch vind ik deze uitslag wel teleurstellend als je de inzendingen en de "opdracht" bekijkt. Jammer, een gemiste kans.

afbeelding van Anonymous

Mischien moet de persoon met de reactie van 18:02 eens een nieuwe camera kopen en buiten zijn dorp gaan gebruiken...
Hoezo niets met fotografie te doen !!

afbeelding van Anonymous

Wat de eerste winnaar betreft, gefeliciteerd. Maar de tweede winnaar, trebje, heeft meer dan 2 foto's ingezonden voor de wedstrijd ( te zien op deze printscreen http://cl.ly/image/3y261T0W3w3C 3de rij, foto 8 en foto 9 ). Dit is, als ik mij niet vergis, een overtreding van de regels.

afbeelding van Anonymous

Inderdaad! Dit kan niet…

afbeelding van Anonymous

Vond het sowiezo al geen tweede plaats , het schaapje. En
gezien de 3de ingediende foto helemaal onterecht!!

afbeelding van ano

profs en de amateurs gescheiden zouden worden

afbeelding van Anonymous

Ik snap niet hoe de winnaar het thema detail verwerkt heeft, op de titel na dan.

afbeelding van mkoelen

Van harte gefeliciteerd prijswinnaars. Ik had um graag willen winnen maar ben ook tevreden met mijn nieuwe Nikon. Vind de bodyscape wel heel fraai....

afbeelding van Anoniem

Dit geeft maar weer eens de incompetentie van de jury aan. Erg jammer.

afbeelding van idl

Nieuwsgierig naar de uitslag... en vandaag het antwoord. Wist zelf niet zo goed hoe breed jullie (Digifotopro) het onderwerp 'detail' zouden opvatten. Nieuwsgierig ook daar naar. Het antwoord is: breed! :-). Voor mijn gevoel soms iets meer in de categorie 'landschap' vallend, maar dat is uiteraard hoe je het interpreteert. Vind 'Oversteken' overigens ook een goede foto, haast meer 'abstract'.
Niettemin, mooie wedstrijd, dat er nog maar vele moge volgen!

afbeelding van idl

Ai, meer dan 2 foto's ingezonden door een van de winnaars... dat zou heel jammer zijn!

afbeelding van Julian

Bedankt voor de reacties. Jullie hebben gelijk wat de 'meer dan twee' inzendingen betreft. Dat is inderdaad niet de bedoeling, morgen topoverleg en een officiele reactie/beslissing hieromtrent.

afbeelding van Simple

Oei!! Ik kan de comments op deze uitslag heel goed voorstellen...

Ik heb zelf ook meegedaan. Want wie wil nu niet zo'n prijs winnen. Maar met 2 Canon 5D Mark II's in het bezit mag ik niet klagen.

Ik vind de uitslag zeer verrassend!

De nummer 1 heeft niet eens zijn lagen samengevoegd en is mooi geshopt en daarnaast enorm overbelicht.

Nummer 2 hetzelfde. Histo enorm overbelicht.

Nummer 3 enorme onscherpte.

Eyes en Bodyscape overbelicht en 1 daarvan niet eens samengevoegd.

She and the three enigszins overbelicht. Kun je ook al zien aan de contrasten. Niks spannends aan.

Wie voor mij als 1, 2, en 3 overblijven zijn Oversteken, Once the flood will come en One day fly.

Wil ik er even vanaf zijn hoeveelste inzendingen dit zijn. Maar deze kloppen technisch. En dat is toch wel een vereiste aan een foto. Zeker als we er deze prijzen mee gemoeid zijn.

Ik ga deze site zeker volgen, maar met wedstrijden ga ik nog even nadenken. Ik vind dat je deze echt serieus moet nemen, en krijg nu niet dit gevoel.

Hoe dan ook wens ik de prijswinnaars veel succes.

Hartelijke groeten,

Marina Nieuwenhuijs

afbeelding van Anonymous

Dit getuigt maar weer hoe een amateur met iets teveel geld 2 5D's kan kopen. Een goede foto hoeft niet altijd perse ook technisch compleet te zijn, soms gaat het vertellende of het thema voor. Ik zou je misschien maar eerst beter in gaan lezen voordat je beelden alleen maar op techniek aan gaat vallen, technieken zijn niet meer als regeltjes en regeltjes zijn er om van af te wijken, anders krijg je geheid van die eenheidsworst.

Jouw eigen website is technisch ook niet in orde, maar wie maakt dat uit, zolang je er zelf maar blij mee bent en achter staat met wat je maakt.

Hierbij wil ik wel vermelden dat ik het ook niet helemaal eens ben met de uitslag maar goed, toch gefeliciteerd!

afbeelding van Simple

Ik zou het erg waarderen als je een reactie geeft dit dan niet anoniem te doen.

En een amateur kan zeker wel meerdere camera's kopen. Ik ben zeker geen prof. Ik werk gewoon als pedicure en beoefen daarnaast fotografie.

afbeelding van Simple

Nog even 1 comment en dan ben ik er wel klaar mee....

Technieken zijn inderdaad om vanaf te wijken. Ik maak zelf ook vaak foto's die niet aan 'de norm'voldoen.Ik mag dan wel verwachten dat het een interessante foto oplevert. Ik ben ook gek op foto's met beweging erin, maar dat is wat anders dan een foto met bewegingsonscherpte. Dat levert niks spectaculairs op. Een foto met overbelichting erin, kan soms super zijn. Maar overbelichting die ontstaat door geen goede contrasstbeheersing is toch weer wat anders.
Dat is al wat ik met mijn comment wilde zeggen.

Waarom ik hier dan ineens aangesproken wordt over de kwaliteit van mijn website?? Ik vraag me af. Hij is zeker niet in orde, maar ik heb hem ook niet ingeschreven voor een wedstrijd 'mooiste website'. Ik heb hem zelf in elkaar gezet. En weet je waarom....

Omdat ik niet een proffotograaf ben of een amateur met teveel geld. Ik heb voor ieder lensje keihard moeten werken....

afbeelding van Anonymous

Ja zeker ik knip ook wel eens mijn nagels !

afbeelding van damaster

Je reactie getuigt niet van enig respect hoor. Ben je zo teleurgesteld dat jij geen 5D hebt of de wedstrijd niet gewonnen hebt?
Toegegeven, ik poch zelf ook niet met de apparatuur waar ik mee rond loop (ik heb ook weinig om mee te pochen :) ), maar om iemand meteen tot amateur te diskwalificeren vind in gewoonweg niet gepast. Je kunt iemand toch in zijn waarde laten?

afbeelding van Anonymous

Gefeliciteerd voor de winnaars, maar ik zeg ook dat ik heb wel beter fotos gezien dan de genomineerde.. Jury moet meer tijd bestede met de kijken van de fotos.

afbeelding van idl

Eens met Marina Nieuwenhuijs wat betreft technisch in orde. Is: scherpte op het hoofdonderwerp (zoals bijvoorbeeld ogen, deel van de slak), geen storende belichting of ruis etc. Maakt wat dat betreft niet uit of er profs of amateurs meedoen.
Misschien ben ik de wedstrijden van Focus Magazine gewend en daardoor verwend geraakt. Daarin op de gekozen foto's jurycommentaar met het hoe en waarom de hoofdfoto's en andere vermeldingen gekozen zijn. In dit geval zou de jury dan aan kunnen geven waarvoor voor hen het detail in de foto zit en de foto eruit spring. In vergelijking met de fotowedstrijden van Focus Magazine mis ik ook een beetje consistentie in de uitslag. Verder wellicht ook: bestond de jury uit vertegenwoordigers van Canon en Digifotopro? Het lijkt er nu een beetje op als of het blad / de jury iedereen een beetje tevreden heeft willen stellen en niet duidelijk heeft durven kiezen voor niveau en conceptmatig bij het detail blijven. Dat is jammer, want dat kan en kon denk ik wel. Ik heb ook meegedaan. Natuurlijk is het altijd leuk om te winnen, maar met een duidelijke achteraf jurering is het makkelijk beoordelen voor jezelf waarom een foto wel of niet in aanmerking kwam. En daardoor weer te leren, omdat het niveau plus het goed bij het thema blijven er bij de winnaars duidelijk uitspringen. Dat mis ik nu, de consistentie in niveau en het thema.
Zoals gezegd, ik blijf jullie wel volgen. En een beetje meedenken :-).

afbeelding van Debke77

Hier sluit ik me helemaal bij aan, een onderbouwing zou erg prettig zijn!

afbeelding van ReflectionsFromWithin

Gefeliciteerd prijswinnaars.. vind de uitslag eerlijk gezegd wel een beetje teleurstellend..
Foto 2 snap ik echt niet.. en mist ook nog eens scherpte..
Foto 3 is overbelicht en onscherp.. leuk plaatje maar niet meer dan dat.

Ik ben gelukkig met mijn 1100D daar gaat het me echt niet om maar ik zie tussen de eervolle vermeldingen veel betere foto's staan. Ludovicd en RemliShots vind ik zeker een betere plaat hebben dan winnaars 2 en 3.. maar hee jullie beslissing. Wij hoéven het er natuurlijk niet mee eens te zijn :)

afbeelding van Anonymous

Ook ik vind bovenstaande foto's niet van een heel hoog niveau. Ik heb er zeker een paar gezien die ik zelf beter en origineler vind. Toevallig of niet op de eerste pagina.

http://www.digifotopro.nl/users/frenklin/gallery/terrasje
http://www.digifotopro.nl/users/apojapo/gallery/focus-op-de-details-0
http://www.digifotopro.nl/users/roeselien/gallery/the-world-in-a-drop

afbeelding van Anonymous

Ik ben blij te zien dat er meer kritische (scherpe) volgers zijn die het niveau van deze uitslag tegenvalt, en meer hadden verwacht van een gerenommeerd blad als DigiFotoPro. Ook ik zie tussen de inzendingen veel meer mooi(ere) inzendingen dan de nu gekozen foto's. Jammer hoor, en ik denk de volgende keer wel twee keer na voor ik nog iets instuur naar een wedstrijd van deze site...

afbeelding van Anonymous

Dat lijkt mij nou ook weer overdreven. Een jury blijft altijd een jury.

afbeelding van idl

misschien wel fijn om niet 'anoniem' te reageren, maar met het DigiPro account? altijd leuk om in ieder geval even door een fotogallery van anderen te kunnen bladeren... daar is immers de site ook voor bedoeld..? Juist als 'we' kritisch zijn?

afbeelding van mkoelen

Dat viel mij ook al op; er wordt wel heel erg anoniem geklaagd. Lekker gemakkelijk! Tis ook een hard gelach als je fantastische foto niet goed beoordeeld word.... Ik wou dit even kwijt. Ook hier zien we het maatschappelijk probleem opduiken van onsportief gedrag en tekeer gaan tegen de jurering. Een gaat er zo ver om anoniem te "klikken" over een prijswinnaar.. Erg zwak allemaal: neem je verlies als een "man/vrouw", ga er tegenaan en volgende keer meer succes.

afbeelding van damaster

Ik weet niet of je met het kijken naar de foto's van de 'klager' iets toevoegt aan de discussie die ontstaan is. De 'klagers' zeggen meestal niet dat zij hun eigen foto's beter vinden, maar dat ze de winnende foto niet bij het wedstrijdonderwerp vinden passen of technische onvolkomenheden zien.
Een motivatie van de 'jury' zou daarom welkom zijn, dan is er ook een goede reden om te zeggen dat er over de uitslag niet gecorrespondeerd kan worden. ;)

Marco

afbeelding van Harold van Wunnik

Aan de winnaars van harte gefeliciteerd. Het is inderdaad de vraag of je bij de winnaar van een foto mag spreken. Het is dan wel een goed in scene gezette "foto", maar had liever Oversteken? als winnaar gezien (of eentje van mijn foto's).

afbeelding van Harold van Wunnik

Ik zie nu dat ik als anoniempje heb gereageerd en dat was niet mijn bedoeling. Mijn naam dus: Harold van Wunnik.
We moeten wel gewoon respect hebben voor de keuze van de jury. Smaken verschillen nou eenmaal en daardoor krijg je ook zo'n diversiteit aan foto's.

afbeelding van anoniem

De persoon in foto 1 kan verspringen :).
De afstand van de persoon tot berg lijkt mij iets te ver.

afbeelding van Debke77

Tja dat ik geen winnaar zou zijn, was me al snel duidelijk na diversen fantastische inzendingen! Maar deze uitslag...dan sluit ik me volledig bij bovenstaande commentaren aan. Mijn inziens waren er betere inzendingen dan enkel bovengenoemde. Wanneer je een serieuze prijs ter verloting geeft, lijkt een serieuze jurering niet meer dan op zijn plaats.

afbeelding van leahwb

Mijn felicitaties voor de winnaars! De winnaar heeft een fantastische foto ingestuurd. Toen ik de aankondiging zag voor de fotowedstrijd met als opdracht "Detail" had ik daar toch andere ideeën bij dan wat ik nu als prijswinnaars voorbij zie komen... en als ik naar de inzendingen kijk velen met mij... neemt niet weg dat een aantal van de prijswinnaars en eervolle vermeldingen prachtig werk hebben ingestuurd. Mijn favoriet uit bovenstaande foto's zijn dan ook Bodyscape, Eyes en Oversteken.

afbeelding van trebje

1 december had ik een foto ingestuurd voor deze wedstrijd en 27 december nog eens 2, helaas niet meer wetende dat ik er al een had ingezonden. Er was van mijn kant geen enkel opzet in het spel. Resultaat is dus nu dat ik ben gediskwalificeerd, weg prijs dus. Wel wil ik nog wel even kwijt dat jureren na een uitslag niet fair is ten opzichte van de echte jury.

afbeelding van Julian

De uitslag is aangepast. Helaas hebben we de winnaar van de tweede prijs moeten diskwalificeren vanwege het aantal inzendingen. Ondanks dat dit niet bewust is gedaan door de deelnemer moeten we streng zijn en ons aan de regels houden. De winnaar van de derde prijs schuift door naar de tweede plaats, we hebben een nieuwe nummer drie aangewezen.

afbeelding van JaGer62

Kan de site niet zo aangepast worden dat het bij deelname aan een wedstrijd niet mogelijk is om meer dan twee foto's in te zenden? Of bijv. een melding dat je maximum is bereikt?

W.b. de uitslag: ook ik kan me niet vinden in de uitslag.
Ik doe voornamelijk aan natuurfotografie en daar liggen de criteria betreffende een "goede" foto toch wat anders; zo'n foto als van de slak met erg veel ruis zou niet door de moderatie komen. Als ik hem had gemaakt zou die bij mij in de prullenbak belanden.....

afbeelding van Anonymous

Waar komt die extreme fixatie op techniek toch vandaan? Het is toch een fotowedstrijd en geen wedstrijd wie zijn camera het beste in kan stellen?! Het prachtige scherpteverloop en die scherpte op het oog geeft die plaat van die slak een sfeer die ik in veel natuurfoto's mis.

afbeelding van JaGer62

Oké, ieder zijn ding, maar niet de mijne! Ik kijk toch liever naar een foto die toch technisch wat beter uitgevoerd is; hoezo DigifotoPro? Waar komt dat woordje PRO vandaan? Het gaat mij niet om de prijzen, maar op deze manier weet je echt niet meer wat voor een foto je bij een bepaald thema in moet sturen.Ik ben weg.

afbeelding van Anonymous

Met alle respect, Ik denk inderdaad dat je maar beter naar een andere site kan gaan voor je deelname aan een fotowedstrijd. Een foto bestaat uit verhaal,emotie, originaliteit en nog veel meer aspecten waaronder het technische. Er is geen handboek waar een foto voor een fotowedstrijd aan moet voldoen om te winnen. Je kan het niet eens zijn met de jury maar daar moet je het bij laten. Deze kinderachtige reacties hebben weinig niveau.

Ralf

afbeelding van Anonymous

Het prachtige scherpteverloop, je bedoelt dat de foto zo wazig is dat het lijkt dat het oog ragscherp is. Kom op zeg, en de korrel is gewoon zand zeker. Tussen Fixatie op techniek en een technisch goede foto zit een wereld van verschil hoor. Mischien hadden ze voor jou dan beter een lensbaby als hoofdprijs kunnen hebben ipv een technisch goede camera. En als het om de eer gaat dan moet je die ook verdienen. Weggaan van deze site is onzin , leuke uitdaging is het de jury weten te bekoren..... Wat na het zien vd. uitslag van deze wedstrijd een technisch lastige opgave is.

afbeelding van idl

Op de site stond het keurig vermeld bi jde wedsttijdvoorwaarden. De software was helaas iets minder alert. Daarover nog een vraag gesteld aan de redactie en keurig antwoord gekregen.

afbeelding van Arno

Ik kom hier nooit en waarschijnlijk ook nooit meer. Ongelooflijk wat een grote hoeveelheid slechte verliezers. Echt zielig gewoon!

Arno

afbeelding van anoniem

mee eens, ik denk veel hebben klachten over de begrip 'Details'; maar dat hoeft niet altijd een macro foto te zijn.