Uitreiking Fotogramprijs 2017

Uitreiking Fotogramprijs 2017

Redactie DIGIFO... 968 0
De uitreiking van alle prijzen aan winnaars van de Fotogram Prijs 2017 is op zaterdag 16 september om 16.30 uur op Sarphatistraat 35 in Amsterdam. Dit is tevens de opening van de expositie van het werk van de genomineerden van dit jaar door dit hele gebouw.

Het thema van de Fotogram Prijs 2017 was ‘NU’. Wie slaagt erin om het ‘NU’ in beeld te brengen? Henri Cartier Bresson kon dit als geen ander met zijn ‘moment décisif’. Hoe weet je of jij precies op het goede moment op de ontspanknop hebt gedrukt en wat heeft dat voor impact op jouw foto? Wat doet de tijd in jouw beeld? In een lange tijdopname heb jij bijvoorbeeld ook iets bijzonders gedaan en een heel stuk tijd tot één moment teruggebracht. En wat dacht je van die bevroren momenten met hele korte sluitertijden? Zo kort, dat jouw oog dat nooit zo kan waarnemen? Die acrobaat die maar in de lucht blijft zweven? Die zwemmer in die bel van water?

Achtergrond

De Fotogramprijs vindt jaarlijks plaats en is een wedstrijd waarin alle niet-professionele fotografen hun kunsten vrij kunnen vertonen. Vanaf dit jaar organiseert Fotogram ook het Naarden Festival-OFF. Het thema van het officiële festival was: ‘Right Here Right Now’ en ons thema ‘NU’ sluit daar goed bij aan. De genomineerden 2017 werden op Festival-OFF feestelijk bekend gemaakt temidden van de prijswinnaars van de Fotogram Prijs 2016. De jury bestond dit jaar uit: Fred van der Ende, Ruud de Jong, Jenny Boot en Nico Brons.

De genomineerden

 

 

Anneke Balvert
Yolanda Broekhuizen
Annemarie Cilon
Jacques Conijn
Dunja Cuculovic
Marlies Deen
Marjon Grendel
Gerrie van Heun
Janine Jansen
Esther de Jongh
Miep Knöptels
René Kuipers
Wieke Leenstra
Jacky van Loon
Kim Marquardt
Sara Anke Morris
Tijmen de Nooy
Bert Peerboom
Wieke Poortvliet
Robert Quast
Marjolein Roeleveld
Joel Rooth
Annelies Scheepens
Mariëtte Schrijver
Robert Verhoeve
Desiree de Vor
Jet Vugts
Arjen Walbroek
Lysanne Wezenberg-Buunk
Karin van de Wiel
Nina Wyss

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie