Tutorial: epische zeegezichten maken

Tutorial: epische zeegezichten maken

Jasper van Bladel 2595 0

Een foto kan niet altijd de dynamiek of complexiteit van een moment verbeelden, daarom zul je als fotograaf op zoek moeten gaan naar een manier om dat wel te kunnen. In deze tutorial legt Greg Benz je uit hoe hij de kracht en dynamiek van een wilde zee tegen de rotsen vastlegt in één beeld bestaande uit diverse foto’s.

Eén foto is slechts een momentopname en kan dus niet altijd alle complexiteit en dynamiek van een moment goed verbeelden. Denk maar eens aan een wilde zee die tegen de branding slaat. Wind, geluid, spetters: die ervaring heb je niet in één foto. In deze tutorial zie je hoe Greg Benz laat zien hoe hij verschillende beelden combineert tot één beeld dat meer recht doet aan de ervaring ter plekke. Alleen de spetters missen nog.

Combineren

Het gebruiken van een lange sluitertijd zou enkel de zee uitvlakken en een sereen beeld opleveren, iets dat je in dit geval niet wilt. Het doel is een krachtig beeld waarin je de natuurkracht van het moment wilt laten zien. Greg laat zien hoe hij dat doet, namelijk door diverse foto’s gemaakt met een relatief korte sluitertijd van enkele seconden te combineren.

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jaspervan Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen vanJasper