Tips voor het fotograferen van vuurwerk

Tips voor het fotograferen van vuurwerk

Redactie DIGIFO... 754 0
Het is weer bijna Nieuwjaar, tijd om het mooiste vuurwerkspektakel van het jaar vast te leggen. Het vastleggen van vuurwerk kan uitdagend zijn, maar met deze tips is het een fluitje van een cent.

Lees ook: Podcast winter wonderland

Tips voor het fotograferen van vuurwerk

Hieronder lees je een aantal tips over het fotograferen van vuurwerk, opgedeeld in drie categorieën.  

Het vinden van de juiste locatie

Belangrijk: het liefst scout je jouw locatie overdag, een paar dagen voor Oudjaar. Trek er dus vandaag of morgen op uit om te kijken waar je het beste kan fotograferen. Kijk naar mogelijke achtergronden voor je vuurwerkfoto’s. Je kan bijvoorbeeld kijken naar hoge gebouwen (Rotterdam) of juist voor een wat meer karakteristieke uitstraling gaan. Een ideale locatie ligt wat hoger: zodat je een goed overzicht hebt over de plek die je gaat fotograferen en is daarnaast veilig, zodat je ongestoord aan het werk kan gaan om te fotograferen.

De juiste instellingen

Het liefst fotografeer je bij ISO 100 of 200 en met je diafragma kan je beginnen met f/11 en vanuit daar kijken wat het beste voor je werkt. Uiteraard is het erg donker, dus het werken met een statief en een afstandsbediening of aftelmechanisme is onontbeerlijk. Als je long exposure noise reduction op je camera hebt zitten, schakel deze dan in. Schakel je autofocus uit en zet je focus handmatig op oneindig.

Lees ook:  5 tips voor epische reisfotografie

De juiste gear

Zoals eerder benoemd is een statief handig, maar ook een draadloze afstandsbediening kan handig zijn. Zo kan je de camera-instelling op Bulb (B) zetten, waardoor je een handmatige sluitertijd kan kiezen met je statief. Als je veel wil zien van je vuurwerk gebruik je het liefst een groothoek.

Ook tips voor het fotograferen van vuurwerk?

Heb je nog meer tips over het fotograferen van vuurwerk? Deel ze hieronder.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie