Podcast winter wonderland

Podcast winter wonderland

Eefke Burg 5506 0
Hoe maak je de beste winterfoto's? Twee van onze lezers vertellen in deze podcast hun tips en trucs. Krijg daarnaast tips over hoe je het beste voor de dag komt bij het fotograferen van portretten tijdens de feestdagen. Maar misschien ben je wel benieuwd naar hoe de nieuwe Nikon Noct het doet. Je hoort het in deze editie.

Interview met Kyani Vullings

Kyani Vullings stuurde aan de hand van onze oproep op Facebook om je mooiste winterse foto’s met ons te delen ons onderstaande foto op. De fotograaf houdt van winterse macrofotografie. ‘Als je door een macrolens kijkt dan zit je zo veel dichterbij dan normaal,’ vertelt Kyani, ‘waardoor je je gaat focussen op details die maar een klein onderdeel vormen van een groter geheel. Het zijn juist deze details die het maken.'

In de podcast vertelt ze over het maken van de foto’s, maar vertelt ze ook over het fotograferen van kinderen. Beluister de volledige podcast hieronder of klik hier om naar het fragment met Kyani te gaan.

Interview met Mandy Kuik over haar foto in de winter

Mandy Kuik maakte onderstaande foto van een bevroren zeepbel en deelt veel details met ons over hoe je deze foto kan maken: ‘Het moet onder de 0 graden zijn, vanaf -3 / -4 kan je een dergelijke foto maken en er mag totaal geen wind staan.’ In de podcast deelt ze haar tips met betrekking tot winter fotografie en ook hoe je analoge foto’s zelf kan ontwikkelen met koffie.

Beluister de volledige podcast hieronder of klik om naar het fragment met Mandy te gaan.

Tips voor familieportretten in de winter

Onze collega Sterre Hartjes schreef onlangs dit artikel, waarin ze tips deelt om originele familiefoto’s te maken. In de podcast deelt ze met ons deze tips. ‘Wat bijvoorbeeld lastig is voor veel mensen is om statisch te poseren, want veel mensen houden hier niet zo van. Gewoon spontaan foto’s maken is dan ook het beste,’ geeft Sterre aan.

Beluister de volledige podcast hieronder of klik hier om naar het fragment met Sterre te gaan.

Aan de slag met de Nikon Noct

Dré de Man ging aan de slag met de nieuwe Nikon Noct en was laaiend enthousiast. ‘Ik ben enorm verbaasd dat een objectief dat zo lichtsterk is, tegelijkertijd ook zo goed is. Dat is eigenlijk tegen alle wetten van de optica in,’ vertelt Dré de Man. Beluister zijn verhaal hier

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke