The Smart Cube gaat niet door

The Smart Cube gaat niet door: slimme camera bestaat al

Julian Huijbregts 2225
Vorige week kregen we een filmpje toegezonden van twee Nederlandse 'uitvinders' die met The Smart Cube beloofden je camera slim te maken. Nu sturen Mark en Hans opnieuw een bericht: het project is afgeblazen, de slimme camera bestaat al...

Heel geloofwaardig zag The Smart Cube, die vorige week gepresenteerd werd, er niet uit. De veel te grote zwarte doos leek eerder een grap dan een serieuze poging. Nu sturen bedenkers opnieuw een persbericht uit: het project is afgeblazen.

In een nieuw filmpje laten de makers beteuterd weten dan hun vinding nu al achterhaald is; de slimme camera bestaat immers al. Het blijkt om de Samsung Galaxy NX te gaan, de compacte systeemcamera die is voorzien van Android 4.2.2.

Samsung maakt er geen geheim van dat de fabrikant zelf achter 'The Smart Cube' zit. Surf je nu naar www.thesmartcube.co, dan word je doorgestuurd naar een pagina op de Samsung-website.

De Samsung Galaxy NX is sinds kort verkrijgbaar op de Nederlandse markt. De camera is voorzien van 4,8-inch touschreen, 20,3-megapixel aps-c-sensor en kan filmen in full-hd-resolutie. De Samsung Galaxy NX is te koop voor een adviesprijs van 1499 euro, inclusief kitlens.

Samsung Galaxy NX-systeem