Termietententen in Californië: No Circus

Termietententen in Californië: No Circus

Jasper van Bladel 3551 0
Misschien ken je de vrolijk gekleurde tenten wel uit de erg populaire serie Breaking Bad. Die tenten, je ziet ze voornamelijk in het zuiden van de Verenigde Staten, zijn nodig om door termieten geteisterde huizen te repareren. Fotografe Randi Malkin Steinberger maakte de fotoserie en het boek ‘No Circus’ over deze kleurige tenten.

De olijk gekleurde tenten, die inderdaad nogal op een circustent lijken, worden over het complete huis heen gezet om het pand goed te kunnen behandelen en repareren. Geen ongewoon gezicht in de zuidelijke staten van de Verenigde Staten, daar komt de termiet in grote getalen voor. Actie ondernemen is heel belangrijk, want anders zakt je huis binnen de kortste keren in elkaar.

Abstract

Zo’n kleurrijke tent in een verder grijze of bruine woonwijk is natuurlijk best een verrassend gezicht. De naam ‘No Circus’ heeft er natuurlijk mee te maken dat de tenten nogal lijken op een circustent met de strepen en felle kleuren. Alle foto’s uit de fotoserie zijn gemaakt in het zonnige Californië rondom de stad Los Angeles. De tenten maken de huizen tot vreemde abstracte vormen binnen traditionele woonwijken.

Het boek ‘No Circus’ is uitgebracht bij Damiani en bevat 128 pagina’s en 69 foto’s.

Meer info: Randi Malkin Steinberger

Pier Ave ©Randi Malkin Steinberger

Berkeley St ©Randi Malkin Steinberger

4th St ©Randi Malkin Steinberger

Ocean Front Walk ©Randi Malkin Steinberger

Bienveneda Ave ©Randi Malkin Steinberger

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper