Tentoonstelling Surf Tribe van Stephan Vanfleteren

Tentoonstelling 'Surf Tribe' van Stephan Vanfleteren in Kunsthal Rotterdam

Christel de Wolff 1341 0
Surf Tribe van Stephan Vanfleteren is nog tot en met 13 januari te zien in de Kunsthal te Rotterdam. Je vind de expositie in Hal 1.

Lees ook: Prachtige kijk in de wereld van de internationale surf gemeenschap

Geen actiefoto's op azuurblauwe golven, maar juist serene zwart-witportretten in zijn beklijvende stijl. In Surf Tribe, legt de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren een cultuur bloot waarin het vooral gaat over een diep respect voor de oceaan. De fotograaf kijkt voorbij de traditionele surfspots van Californië en Hawaï en gaat juist over de hele wereld op zoek naar mensen die leven op plekken waar de oceaan het land raakt. Hij laat de mensen achter de surfers zien, in al hun kracht en kwetsbaarheid. 

Surf Tribe, vol met levende legendes

Surf Tribe toont jong talent, surficonen, wedstrijdsurfers, freesurfers en surfhippies waaronder Kelly Slater, Gerry Lopez, John John Florence, Laird Hamilton, Bethany Hamilton, Greg Noll, Stephanie Gilmore, Mick Fanning, Joel Parkinson, Mickey Munoz, Filipe Toledo en Tom Caroll.

De expositie van Stephan Vanfleteren is van 13 oktober 2018 tot en met 13 januari 2019 te zien in Hal 1 van de Kunsthal te Rotterdam. Meer informatie over de Kunsthal en openingstijden vind je hier.

Surf Tribe als fotoboek

De collectie is ook gebundeld in een fotoboek uitgegeven bij uitgeverij HANNIBAL. Het boek is verkrijgbaar in het Nederlands en Engels. Adviesprijs: € 59,-.  Meer informatie.

Lees ook: Surfen met een drone

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel