Tamron kondigt drie lichtsterke macro primes aan voor Sony E-mount

Christel de Wolff 397 0
Tamron breidt haar assortiment voor Sony E-mount uit met drie lichtsterke prime-objectieven. De objectieven zullen een vergroting van 1:2 staan en een lichtsterkte van maximaal f/2.8.

Keuze voor vast brandpunt

Door een vaste brandpuntsafstand te gebruiken moet de fotograaf de compositie bepalen op basis van de afstand tot zijn onderwerp. Dit zorgt ervoor dat je het beeld precies zo kunt vastleggen als je voor ogen hebt en tilt het plezier in fotografie naar een hoger niveau, volgens Tamron.

Tamron introduceert de Tamron 20mm F/2.8 Di III OSD M1:2, de  Tamron 24mm F/2.8 Di III OSD M1:2, en de Tamron 35mm F/2.8 Di III OSD M1:2.

Belangrijkste productkenmerken

De nieuwe Tamron 20mm, 24mm en 35mm F/2.8 Di III OSD M1:2 objectieven kennen een aantal belangrijke overeenkomstige productkenmerken. De opvallendste zijn:

  1. Verbeterde macro-scherpstelling breidt de bruikbaarheid en veelzijdigheid uit. De kortste scherpstelafstand bedraagt voor de 20mm, 24mm en 35mm respectievelijk 11cm, 12cm en 15cm.
  2. Zeer compact en lichtgewicht ontwerp met 67mm filtermaat. Met een gewicht van 220 gram voor de Tamron 20mm , 215 gram voor 24mm en 210 gram voor de 35mm zijn de objectieven uitzonderlijk licht, waardoor fotografen comfortabel kunnen fotograferen.
  3. De geavanceerde optische formule die ontwikkeld is met de recentste lensontwerp technologieën, biedt uitzonderlijk hoge beeldscherpte, van rand tot rand, dankzij de optimale plaatsing van LD (Low Dispersion) en GM (glazen gegoten asferische) lenselementen.
  4. De gelijke lengte van 64 mm verhoogt het gebruiksgemak. Alle drie de objectieven zijn even lang, namelijk 64mm. Deze compacte objectieven bereiken hierdoor een uitstekende balans in combinatie met Sony E-mount camera's.
  5. Stil autofocus door gebruik van de Tamron OSD (Optimized Silent Drive) motor Het AF-aandrijfsysteem maakt gebruik van een OSD om een stille werking te garanderen. 
  6. Diverse afdichtingen tegen weersinvloeden zijn rond de objectief vatting en op andere kritieke plaatsen op de behuizing aangebracht om het binnendringen van vocht en/of regendruppels te voorkomen.
  7. Alle drie de nieuwe Tamron objectieven zijn compatibel met veel van de geavanceerde functies die kenmerkend zijn voor de Sony mirrorless camera's.

Prijs en beschikbaarheid

De verwachte beschikbaarheid van de Tamron 24mm F/2.8 Di III OSD M1:2 en de Tamron 35mm F/2.8 Di III OSD M1:2 is de tweede helft van november 2019. De Tamron 20mm F/2.8 Di III OSD M1:2 zal in januari 2020 beschikbaar komen. De adviesverkoopprijs voor alle drie de objectieven is echter gelijk namelijk € 439,00.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel