Tamron introduceert de 20mm F/2.8 DI III OSD 1:2 MACRO

Christel de Wolff 615 0
De Tamron 20mm F/2.8 Di III OSD M 1:2 voor Full-Frame Sony E-mount mirrorless camera’s is een feit! Dit nieuwe objectief sluit perfect aan op eind vorig jaar geïntroduceerde de Tamron 24mm F/2.8 Di III OSD M1:2 en de Tamron 35mm F/2.8 Di III OSD M1:2.
Bij gebruik van een vaste brandpuntsafstand moet je de compositie bepalen op basis van de afstand tot het onderwerp. Dit biedt de mogelijkheid om het beeld precies zo vast te leggen zoals je dat voor ogen hebt en tilt het fotograferen naar een hoger niveau. De nieuwe serie Tamron objectieven met vaste brandpunt, omvat op dit moment een 20mm om de wereld van de ultragroothoekfotografie volledig te verkennen, een 24mm als het ideale groothoekobjectief voor algemeen gebruik en het veelzijdige 35mm objectief, dat zich uitstekend leent voor dagelijks gebruik bij alle denkbare onderwerpen. Elk van deze drie Tamron objectieven heeft een perfect evenwicht tussen een prachtige beeldweergave en superieure scherpte.
Foto: Alexander Ahrenhold

Evenwicht tussen design en functionaliteit

Tamron is erin geslaagd om nu voor alle drie de Tamron objectieven met vaste brandpunt (en de twee zoomobjectieven 17-28mm en 28-75mm) de filtermaat op dezelfde 67mm te houden voor een maximale compactheid en uitwisselbaarheid. Daarnaast zijn de nieuwe Tamron 20mm, 24mm en 35mm objectieven alle drie in staat om zeer dichtbij scherp te stellen, met een ongeëvenaarde vergrotingsfactor van maar liefst 1:2. Andere bijzondere kenmerken van deze Tamron objectieven voor Full-Frame Sony E-mount mirrorless camera’s, zijn de vochtbestendige constructie en een fluorine coating op het frontelement voor eenvoudig onderhoud en het verwijderen van vingerafdrukken. Ze ondersteunen daarnaast diverse camerafuncties van deze Sony-camera's, zoals Fast Hybrid AF plus Eye AF en bieden een veelheid aan geavanceerde functies die zorgen voor een prettige opname-ervaring en fantastische resultaten. 

Mogelijkheden met de Tamron 20mm F/2.8 Di III OSD M1:2

Bij een ultragroothoekobjectief denk je meestal aan weidse landschappen en architectuur. Door de zeer grote beeldhoek vergt het wel wat extra aandacht voor de compositie om een spannende opname te maken. Ook is het zorg om de camera goed waterpas te houden in verband met het sterke perspectief. Als je dan ook nog zeer dichtbij kunt scherpstellen, zoals bij de Tamron 20mm tot slechts 11 cm, dan opent zich een heel nieuw scala aan fotografische mogelijkheden. Deze macro-prestatie van 1:2 stelt een Sony fotograaf in staat om het groothoekperspectief nu eindelijk ook toe te passen bij dichtbij-opnamen. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld een dier in relatie tot de leefomgeving te laten zien, omdat de omgeving nog herkenbaar is op de achtergrond. 

Prijs en beschikbaarheid

De Tamron 20mm F/2.8 Di III OSD M1:2 zal vanaf 30 januari beschikbaar zijn in Nederland. De adviesverkoopprijs bedraagt € 439,00. Dit is overigens gelijk aan de adviesverkoopprijs van de Tamron 24mm F/2.8 Di III OSD M1:2 en de Tamron 35mm F/2.8 Di III OSD M1:2.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel