Talenthub jump! Expositie in Cacaofabriek te Helmond

Redactie 562 0
De twaalf talenten die deelnemen aan de derde editie van Talenthub jump! exposeren in De Cacaofabriek in Helmond.

Van 1 t/m 28 augustus 2021 is Talenthub jump! welkom in De Cacaofabriek. De twaalf (Brabantse) talenten die deelnemen aan de derde editie van jump! exposeren in Helmond voor de eerste keer samen. Deze jonge beeldende kunstenaars worden gedurende anderhalf jaar door zes kunstinstellingen begeleid. De beloftes zullen het komende anderhalf jaar regelmatig individueel of als groep exposeren, met als startpunt deze expositie in Helmond. De tentoonstelling wordt gecureerd door Ageeth Boermans en Bert Loerakker. Zij zijn beide lid van de artistieke commissie bij De Cacaofabriek Expo.

De twaalf jonge beeldend kunstenaars zijn gekozen uit een longlist van beloftes. Deze longlist werd aan de hand van enkele criteria samengesteld door professionals afkomstig uit het kunstvakonderwijs, musea, presentatie-instellingen en door individuele kunstenaars. Alle kunstenaars hebben een connectie met Noord-Brabant. De deelnemende kunstenaars zijn: Sanne Bax, Femke Dekkers, Mike Dings, Mirte van Duppen, H.U.T. Kollektief (Koen Reijnen en Thomas Koevoets), Martijn Linssen, Ema Vanekova, Bo Stokkermans, Teun Welten, Wessel Verrijt, Zoë d’Hont en Nina van de Ven.

Bijzonder aan dit project is dat drie galeries, een museum, een werkplaats en een presentatieinstelling hierin samenwerken en kennis en netwerk beschikbaar stellen. In deze editie zijn Galerie Mieke van Schaijk (’s-Hertogenbosch), Luycks Gallery (Tilburg) en Galerie Nasty Alice (Eindhoven), Museum Jan Cunen (Oss), Make Eindhoven en Pennings Foundation (Eindhoven) betrokken. De kunstenaars krijgen gedurende anderhalf jaar zowel een gezamenlijk als een individueel traject aangeboden. Ze krijgen de ruimte om zich op artistiek vlak te ontwikkelen. Door het volgen van cursussen en trainingen kunnen zij zich vaardigheden eigen maken die ondersteunend zijn in het opbouwen van hun beroepspraktijk.

jump! maakt deel uit van TalentHub Brabant, ontwikkeld door de Brabantse professionele kunst- en cultuursector, Kunstloc en de provincie Noord-Brabant met als doel talenten na hun academische opleiding verder te helpen in hun ontwikkeling en te ondersteunen in het opbouwen van hun beroepspraktijk.

De expositie is gratis te bezoeken van 1 t/m 28 augustus bij De Cacaofabriek, iedere dag geopend van 13 tot 17 uur. De Cacaokade 1, 5705 LA Helmond.

Meer informatie jump!: www.jump-talent.nl

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie