Een klein verschil met grote resultaten

Supreme Prime Radiance-lijn van ZEISS

Siem van Woerkom 403 0
De Zeiss Supreme Prime Radiance lenzen worden geleverd als een set met zeven lenzen: 21 mm, 25 mm, 29 mm, 35 mm, 50 mm, 85 mm en 100 mm - allemaal T1.5. Wat is er veranderd?

Zeiss komt met nieuwe lijn

Zeiss komt met een nieuwe (dochter serie) van hun albekende supreme prime lijn. Met Zeiss Supreme Prime Radiance-lenzen kunnen cinematografen prachtige, consistente en gecontroleerde flares in het beeld creëren, terwijl het contrast wordt behouden en transmissieverlies wordt voorkomen. Toch bieden ze alle kenmerken van een moderne bioscooplens: dekking in groot formaat, hoge snelheid, robuustheid en soepele/betrouwbare focus. En dat alles in een klein, lichtgewicht pakket.

Met het introduceren van de nieuwe lijn is er tevens ook een nieuwe T-coatingformule ontwikkeld; T-blue. Daarmee heeft Zeiss er niet alleen voor gezorgd dat flares kunnen worden gepland en gereproduceerd, maar konden ze ook het contrast handhaven en transmissieverlies voorkomen dat men normaal ervaart met niet-gecoate lenselementen.

Verfijnde aanpassingen

Met de ZEISS Supreme Prime Radiance-lenzen kunnen cinematografen prachtige en consistente flares creëren, maar met één belangrijke extra mogelijkheid; controle. Dit wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe lenscoating T-blue. Onder normale verlichting worden Supreme Prime Radiance weergegeven als moderne en veelzijdige lenzen voor cinematografie. Met de juiste belichting beginnen de lenzen echter flares te laten zien. Cinematografen kunnen beslissen en plannen wanneer ze flares willen maken in plaats van te vertrouwen op onvoorziene effecten. Over het algemeen zijn Supreme Prime Radiance een beetje warmer dan Supreme Primes, maar behouden nog steeds alle andere functies die men zou kunnen ondervinden van het gebruik van de gewone Supreme Prime-lenzen.

In bovenstaande video is duidelijk te zien in hoeverre de nieuwe objectieven verschillen met de standaard Supreme Prime Zeiss lijn. De set is per direct beschikbaar om te bestellen. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem