Strike Finder maakt bliksem fotograferen gemakkelijk

Julian 8883 3
Ubertronix heeft een trigger ontworpen voor spiegelreflexcamera's waarmee je automatisch bliksemschichten kunt fotograferen. De Strike Finder reageert op licht en drukt op het juiste moment af. Prijzen beginnen bij 110 dollar.

Met de Strike Finder kun je zowel overdag als 's nachts bliksems fotograferen. Je klikt het apparaat op de flitsschoen van je dslr, de microcontroller en infraroodsensor doen de rest.

Strike Finder

Zodra een bliksemflits geregistreerd wordt, drukt de camera af. Volgens de fabrikant levert de 'shutterlag' van de meeste camera's weinig problemen op. Een bliksemschicht bevat meerdere flitsen die elkaar in in korte opvolgen, waardoor je vrijwel zeker iets in beeld vangt.

Assortiment

Ubertronix heeft drie soorten 'Strike Finders' in het assortiment. De Pro en Elite-uitvoering hebben meerdere sensoren aan boord en kunnen ook reageren op geluid en beweging. De Strike Finder is geschikt voor spiegelreflexen van Nikon, Canon, Sony, Olympus en Pentax.

Strike Finder opties

afbeelding van Lex Schulte

Leuk idee, maar het ouderwetse handwerk vind ik toch spannender...

afbeelding van Arnold

Eens, zet de boel maar klaar en je kunt in de tussentijd iets anders gaan doen. Na een onweersbui achteraf kijken of er iets leuks tussen zit. Lijkt een beetje op de camera's die achter het doel staan, waarvan je niet weet of iemand anders op dezelfde frequentie z'n remote trigger heeft ingedrukt en jou camera heeft geactiveerd. Lekker spannend foto's maken zo.

afbeelding van Anonymous

donderse bliksem, wat een prijs