Studio18 komt met slimme remote trigger

Reinier Zoutendijk 592 0
Studio 18 brengt een remote trigger uit die via een app te bedienen is. Zo kun je makkelijk timelapses maken en zijn groepsfoto’s een peulenschil.

Schuif de Cubic Trigger op je camera, verbind de trigger via BlueTooth met je telefoon en fotografeer er op los. Voor dertig dollar kun je vanaf je smartphone de sluiter bedienen, je foto’s voorzien van locatiegegevens en timelapses instellen. En wil je star trails fotograferen? Daar hoef je zelfs niet eens meer je bed voor uit. Je kunt instellen dat de intervaltimer van je camera bijvoorbeeld om drie uur ‘s nachts begint en dan 500 foto’s maakt. Zo slaap je nooit meer door een meteorenregen of spectaculaire zonsopgang heen.

Say Cheese

Een groepsfoto maken is altijd gedoe. Je stelt de zelfontspanner in, rent naar de rest van je familie en staat nét te laat op de foto. Niet met de Cubic Trigger. Je kunt een geluidstrigger instellen: pas als de trigger genoeg geluid registreert wordt de foto gemaakt. Zo kun je rustig met z’n allen klaar gaan staan en pas als iedereen cheese roept maakt je camera automatisch de foto.

De batterij van de Cubic Trigger gaat tot zes maanden mee als je hem zo’n vier uur per dag gebruikt. Het apparaatje is te gebruiken met camera’s van Canon, Nikon of Sony en de app werkt op iPhones en Android telefoons. Bestellen kan hier.

afbeelding van Reinier Zoutendijk

Reinier Zoutendijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Reinier