Films en series als LEGO

Stranger Things als LEGO

Aimée van Vuuren 276 0
Stranger Things, een netflix-serie, heeft grote indruk gemaakt bij de kijkers. De drie seizoenen tellende serie is een grote hype onder de serie liefhebbers. Zowel het verhaal als acteerwerk zijn redenen waarom de serie in de smaak valt. Speelgoed Lampert Benedek vond dat de serie op een andere manier aan het publiek getoond kon worden.

Stranger Things als LEGO

De Hongaarse speelgoedfotograaf Lampert Benedek vindt het leuk om bekende films en series na te maken met LEGO-kits. Hij gebruikt hiervoor de poppetjes als karakters uit de film of serie en met lichten, accessoires en een camera fotografeert hij bepaalde scènes. Dit keer deed hij dat voor de serie Stranger Things. Om een kijkje achter de schermen te nemen maakt hij video's waarin je kan zien hoe de 'set' als het ware bouwt en dus hoe zijn foto's uiteindelijk tot stand komen. Op zijn Facebook deelt hij nog veel meer van dit soort filmpjes. 

In de onderstaande video is te zien hoe de speelgoedfotograaf scènes maakt en uiteindelijk fotografeert.

Lees ook: Leven als een Lego-pop

 

 

Andere films

Lampert Benedek maakt niet alleen foto's van Stranger Things. Ook films als Star Wars en Jack Sparrow komen terug in zijn foto's. Hieronder enkele voorbeelden.

 

The Imperial Snowman Is In Process by Benedek Lampert on 500px.com


Stranger Night by Benedek Lampert on 500px.com


Captain Jack Sparrow Has Arrived by Benedek Lampert on 500px.com

 

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée