Starten met filmen: de beste tips en tricks

Redactie DIGIFO... 1012 0
Iedere spiegelreflex- of systeemcamera heeft tegenwoordig een filmfunctie, waarmee je de mooiste video’s kunt maken. Echter maakt lang niet iedereen gebruik van deze functie.

Zonde natuurlijk! Daarom hebben we een aantal handige basistips en tricks op een rijtje gezet, zodat je kunt filmen als een pro!

  • Tip één: Stabiele video

Probeer de camera altijd zo stabiel mogelijk te houden. Gebruik waar mogelijk een statief, gimbal of rig en probeer het kader zo rustig mogelijk te houden. Dit is niet alleen voor statische shots een must, ook zoomacties zien er professioneler uit wanneer er één van bovenstaande hulpmiddelen gebruikt wordt.Kamera Express

  • Tip twee: Wide, medium, close

Probeer voor elke scene of gebeurtenis meerdere shots te maken en kies voor verschillende hoeken. Zo houdt u verschillende keuzes in het nabewerken.

  • Tip drie: De achtergrond

Houd altijd rekening met wat er op de achtergrond gebeurt. Verplaats desnoods de camera of het onderwerp, zodat de achtergrond bijdraagt aan het totaalbeeld. Het is natuurlijk het mooist als deze elkaar complementeren.

  • Tip vier: Timelapse

Eén van de meest leuke en visuele manieren om een tijdsverloop in beeld te brengen is een timelapse. Probeer eens te kijken waar je deze kunt gebruiken!

  • Tip vijf: Belichting

Zorg er altijd voor dat het onderwerp goed belicht is. Houd er ook rekening mee om niet recht tegen de zon in te filmen of het onderwerp in de schaduw te zetten

  • Tip zes: Actie

Probeer zo veel mogelijk te anticiperen op actie. Blijf dus goed om je heen te kijken en probeer op te blijven letten op iets wat kan leiden tot een interessanter shot

  • Tip zeven: Kaderen

Houd rekening met hoe je iemand in beeld zet. Voor zowel foto- als videografie gelden dezelfde regel. Maar wees vooral niet bang om deze te breken voor een goed shot!

  • Tip acht: Geluid

Misschien wel even belangrijk als een goede video is goed geluid. Zorg dat je jezelf bewust maakt van waar de microfoon is en wat hij op dat moment opneemt.

Videoweken bij Kamera Express

Kamera Express staat tot en met woensdag vier oktober in het teken van de Videoweken. Profiteer van extra veel korting op diverse videomerken of ga direct aan slag met het maken van de mooiste video’s met behulp van de handige tips!Kamera Express

Tijdens de videoweken worden er diverse evenementen georganiseerd. Zo is er zaterdag 1 oktober een inspirerende lezing met Kamera Express ambassadeur Eric van Vuuren waarin hij alles vertelt over zijn werkwijze en allerlei handige tips geeft. Natuurlijk laat hij ook zijn eigen werk zien! Liever hands-on aan de slag? Dan is de workshop ‘Betere video’ iets voor jou! Tijdens deze twee uur durende workshop leer je hoe je beter beeld en geluid opneemt. Je krijgt diverse tips over hoe je het beste uit je camera kunt halen, zodat je video’s van professionele kwaliteit kunt maken. 

Kijk voor meer informatie over de videoweken op deze website van Kamera Express.

Kamera Express

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie