Spitsbergen: de Archipel in het Hoge Noorden

Spitsbergen: de Archipel in het Hoge Noorden

Redactie DIGIFO... 533 0
Spitsbergen is de perfecte bestemming voor wie opzoek is naar de combinatie van arctische landschappen en wildlife. Fotoreisspecialist biedt volledig verzorgde reizen naar het gebied. Maar waarom zou je een reis naar Spitsbergen maken? Je leest het in dit artikel.

Gletsjers

Spitsbergen is de perfecte bestemming voor wie opzoek is naar de combinatie van arctische landschappen en wildlife. Met een oppervlakte van ongeveer 62.000 km² is het anderhalf keer groter als Nederland. Maar liefst 60% is bedekt met gletsjers. Met een geografische ligging ver boven de poolcirkel en dus in het Noordpoolgebied, tussen de 74° en 81° noorderbreedte, ben je verzekerd van adembenemende vergezichten en een onvergetelijke fotografische natuurbeleving.

Reisperiode

Een goede en rustige reisperiode om Spitsbergen te bezoeken is eind maart begin april helemaal aan het begin van het voorjaar. Hierdoor zal het landschap nog een heel winters karakter hebben. Op deze manier kun je deze arctische topbestemming, met gemiddelde temperaturen tussen de 5 en 20 graden onder nul, ook beleven zoals het bedoeld is, namelijk winters! Een ander groot voordeel van deze reisperiode ten opzichte van bijvoorbeeld de zomer is dat de zon nog heel erg laag staat. Dit geeft dat prachtige arctische strijklicht.

Schip

Op enkele uitzonderingen in de grootste nederzetting Longyearbyen na zijn er vrijwel geen wegen en paden op de eilandengroep. De beste manier om Spitsbergen te ontdekken is om te gaan varen met een schip. En zeg nou zelf, wat is er nu mooier dan varen met een sfeervolle tweemaster over de Arctische wateren? De “koning van de Noordpool”, de ijsbeer, zal zich door het in deze reisperiode nog aanwezige pakijs makkelijker laten zien. Met een beetje geluk jagend op zijn favoriete prooi in de winter, de zeehond. Ander wildlife wat zich bevindt op Spitsbergen zijn rendieren en poolvossen. Qua vogelleven is het nog rustig in deze periode al is er wel kans op het zien van de Spitsbergen sneeuwhoen, die zich het hele jaar bevindt op de eilandengroep. De eerste groepen klifnestvogels, zoals de kleine Alk en Zwarte zeekoet zouden ook al gespot kunnen worden.

Fotoreis Arctisch Spitsbergen 2018 expeditiecruise

Wil je zelf een keer Arctisch Spitsbergen beleven op een mooi zeilschip? Wildlife en adembenemende arctische landschappen fotograferen op een ontspannen manier onder begeleiding van twee ervaren professionele fotografen. Ga dan met ons mee volgend jaar. Kijk hier voor meer informatie.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie