Sony presenteert Full-frame 135mm F1.8 G lens

Sony presenteert Full-frame 135mm F1.8 G lens

Christel de Wolff 986 0
Sony presenteerde vandaag haar nieuwste G Master objectief: de 135mm f/1.8 en kondigde daarnaast drie nieuwe firmware updates aan. Dat deden ze geheel in stijl in Gleneagles te Schotland. Natuurlijk was DIGIFOTO erbij.

Sony Europe verwelkomt de delegatie uit alle Europese landen in het zonovergoten Gleneagles Hotel. Het hotel, in het hart van Schotland op een uur rijden van Edinburgh staat bekend om zijn drie enorme golfterreinen. Een potje golf staat niet op het programma, maar we hoeven ons niet te vervelen.

Na een uitgebreide presentative waarin de specificities van de FE 135mm f/1.8 G Master werden verkondigt en de voordelen van de nieuwe firmware die in april zal verschijnen (zie verder in dit artikel) krijgen de aanwezigen allemaal een Sony body met gloednieuw 135mm f/1.8 objectief in de handen gedrukt. Wat volgt zijn enkele uren van hot naar her rennen om diverse masterclasses en shooting expiriences te volgen in de pittoreske omgeving.'

In een masterclass onder leiding van prijswinnend bruidsfotograaf en Sony-ambassadeur Cristiano Ostinelli wordt duidelijk waarin de nieuwste G Master uitblinkt. Op volle diafragma opening is het mogelijk om de achtergrond compleet te laten vervagen in prachtig bokeh. Ook is er natuurlijk aandacht voor de snelle en intelligente Eye-tracking. Bij het model, dat overwegend poseert voor de fotografen, is het een handige maar geen noodzakelijke feature, maar bij het tweede onderdeel van de dag absoluut wel.

Tijdens een speciale vogelshow heeft Sony een aantal A9 camera's beschikbaar gesteld met 400mm f/2.8 objectieven. De beta versie van de nieuwe firmware waarbij intelligente Eye-tracking voor dieren beschikbaar zal zijn, kan uitstekend worden getest bij het in- en uitvliegen van diverse roofvogels. 

LEES OOK: Sony presenteert ‘beste van het beste’ eye-autofocus

De 135mm F1.8 G lens is uitgerust met de meest specifieke technologie en gemaakt om zich te kunnen voegen tussen de zeer kwalitatieve objectieven uit de Sony G master serie. Het objectief biedt een hoge resolutie. Daarnaast is de lens voorzien van een snelle autofocus en weegt hij relatief weinig, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is. Ook tal van professionele functies ontbreken niet waardoor het objectief een veelzijdig is en geschikt is voor diverse soorten fotografie. 

‘De wil van Sony om FE lens en E-mount lens line-up te laten groeien is groter dan ooit. Met het uitbrengen van dit nieuwe objectief staat onze teller op 49 Sony E-mount lenzen. We zullen constant actief blijven om onze series uit te breiden en te verbeteren. Zo kunnen we onze klanten foto’s laten creëren zoals ze die nog nooit gemaakt hebben.’ vertelt Yann Salmon-Legagneur, Director of Product Marketing bij Sony Europe. 

Om constant een hoge resolutie te hebben is de FE 135mm F1.8 GM voorzien van de XA en Super ED glaselementen. Ook is het objectief uitgerust met vier Sony XD linear motoren. Die zorgen ervoor dat de lens snel en scherp kan werken. Ondanks de vele uitrustingen is het objectief compact en weegt het slechts 950 gram. 

De FE 135mm F1.8 GM zal vanaf april beschikbaar zijn in Europa. De adviesprijs van het objectief is €2000.

Sony RMT-P1BT 

Sony heeft ook een nieuwe draadloze afstandsbediening gepresenteerd. De RMT-P1BT is via bluetooth te besturen en is gemaakt voor fotografen die de volledige controle over de camera willen hebben. Denk hierbij aan landschapsfotografie, groepsfoto’s en sterrenfotografie. Het gebruik van de afstandsbediening voorkomt geknoei met kabels en is onwijs snel. Slechts 0.05 seconden zit er tussen het drukken op de afstandsbediening en het maken van de foto.  Op de afstandsbediening kun je tevens aangeven of je met of zonder flits wilt fotograferen. 

Ook de RMT-P1BT zal vanaf april beschikbaar zijn in Europa. De adviesprijs van de afstandsbediening is €75.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel