DIGIFOTO Pro Awards

Sirui R-2214X in de praktijk

Remco Stunnenberg 796 0
Statieven zijn al eeuwen oud maar nog altijd onmisbaar binnen de fotografie. En waarom? Die vraag is simpel te beantwoorden. Het gebruik van een statief voorkomt bewegingsonscherpte. Minder makkelijk is de vraag welk statief je kiest; ze zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Wij gingen op pad met de Sirui R-2214X.

Dit Sirui statief, de R-2214X, blijkt in de praktijk een fantastisch statief te zijn. Sterk, compact, dankzij het carbon uiterst licht maar wel erg stabiel en veelzijdig inzetbaar. De R-2214X onderscheidt zich bovendien van veel andere statieven door zijn verwijderbare montageplaat. Dankzij deze unieke eigenschap kan de montageplaat verwisseld worden voor de 75mm-bowl of de middenkolom.

Maximale draagvermogen van de Sirui R-2214X 

Het maximale draagvermogen is van de Sirui R-2214X is 18 kilo. Dat laatste maakt dit statief ideaal inzetbaar voor professionele fotografie maar ook voor videodoeleinden. Met een minimale hoogte van 11,5 cm is dit statief bovendien ook zeer geschikt voor macrofotografie. Kortom, de - is met name ook ideaal voor de veeleisende natuurfotograaf. De vier pootsecties zijn voorzien van een draaivergrendeling. De R-2214X heeft bovendien een ingebouwde waterpas waardoor je altijd de juiste positie eenvoudig kunt instellen. De voetjes zijn speciaal ontwikkeld voor werken op verschillende ondergronden. Zo kun je door aan de voetjes te draaien de stalen spikes gebruiken.

Minimale hoogte van de Sirui R-2214X  

De minimale hoogte van slechts 11.5 cm en een maximale hoogte van 183 cm maakt dit Sirui-statief zeer veelzijdig inzetbaar. Kortom: een gebruiksvriendelijk, zeer stevig statief waar je jaren plezier aan kan beleven.

Kenmerken van de Sirui R-2214X 

Prijs € 549,-

Materiaal Carbon

Aantal poten 3

Secties 4

Max. hoogte zonder middenkolom 145 cm

Max. hoogte met middenkolom 183 cm

Min. hoogte 11,5 cm

Draagvermogen 18 kg

Gewicht 1.6 kg

Meer info vind je hier.

© Remco Stunnenberg (Statief Sirui R-2214X)

In DIGIFOTO Pro 6.2018, onze speciale Award- en koopgidseditie, die nu in de winkel ligt, staat dit statief ook vermeld. Per abuis staat hij daar vermeld met een prijs van € 1499,-. Gelukkig kunnen we dat via deze weg rechtzetten. De Sirui R-2214X heeft, zoals hierboven ook vermeld, een adviesprijs van € 549,-.

Lees ook: Nu in de winkel: DIGIFOTO Pro 6.2018

Award

Lees ook: Ledgo LG-E268C Bi-Color 2 LED Light Kit

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco