Een cinematische opera

Siege of Salzburg – IR-timelapse van Matthew Rycroft

Redactie DIGIFO... 770 0
Infraroodbeelden zien er al snel indrukwekkend uit. Maak er een timelapse van en zet er een passende soundtrack onder en het wordt allemaal nóg indrukwekkender. Metthew Rycroft ging met zijn omgebouwde camera de straten van Salzburg op en maakte daar deze Cinematische opera.

Net als menig opera is de video opgedeeld in verschillende acten. Geïnspireerd op de Requiem van Mozart begint de video vrij rustig en mooi en komt later en worden de wolkenpartijen steeds heftiger tot er een flinke storm uitbarst.

 

 

Lees ook: 8K timelapse van Patagonië

 

Matthew RycroftMatthew Rycroft is een filmmaker uit Oostenrijk die altijd zeer onder de indruk is van sfeervolle zwart-witte foto’s met een lange sluitertijd. Graag wilde hij een timelapse-video maken in dezelfde stijl, maar zag erg op tegen de enorme hoeveelheid nabewerking die hiervoor nodig is. Daarom liet hij zijn Sony a6300 ombouwen tot infrarood-camera en ging hiermee aan de slag.

 

De video is overigens niet een ‘echte’ timelapse, maar een 4K-video die heel lang filmde en daarna versneld is afgespeeld.

Kijk voor meer informatie op de website van Matthew Rycroft.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie