Handig: ShortcutMapper

ShortcutMapper: vergeet nooit meer je Photoshop shortcuts

Redactie DIGIFO... 4261 0
Word je gek van alle verschillende shortcuts voor Adobe Photoshop en Lightroom? Voor Photoshop alleen al zijn er meer dan driehonderd sneltoetscombinaties. Die allemaal uit je hoofd leren is onbegonnen werk, ShortcutMapper biedt uitkomst.

Op internet zijn allerlei handleidingen te vinden met alle mogelijke sneltoetscombinaties van programma's als Photoshop en Lightroom. Niet allemaal even handig, zeker niet als je iets specifieks zoekt. ShortcutMapper is misschien wel de beste online-tool die we tot nu toe zijn tegengekomen.

Surf naar deze website en je krijgt een virtueel toetsenbord voorgeschoteld. Druk bijvoorbeeld shift of control in (of de Apple-equivalenten) en je ziet direct welke sneltoetscombinaties allemaal mogelijk zijn en wat het resultaat is. Vergeet die ellenlange lijsten met alle mogelijke shortcuts, met deze tool zie je in een oogopslag wat mogelijk is. Je kunt sneltoetscombinaties voor zowel Adobe Photoshop als Lightroom weergeven.

ShortcutMapper

Heb je liever een fysiek overzicht van mogelijke shortcuts, dan kun je bijvoorbeeld een setje shortcut stickers scoren om je toetsenbord mee te beplakken. Zo uitgebreid als de ShortcutMapper zal het echter niet worden.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie