£ 50.000 voor reputatieschade

Schotse fotograaf in juridisch dispuut na naaktshoot in 15e eeuws kasteel

Redactie 1616 0
Vijf jaar geleden boekte Howard Kennedy het Cragievar-kasteel, het kasteel dat de inspiratie was van het Assepoesterkasteel van Disney, voor een naaktshoot. Nu daagt hij de eigenaars van het kasteel voor de rechter vanwege reputatieschade.

Vijf jaar geleden organiseerde de Schotse fotograaf Howard Kennedy een naaktshoot in het Craigievar-kasteel in Schotland. Vier jaar nadat foto's van deze shoot waren verschenen in een kalender van Kennedy diende het National Trust een klacht tegen hem in waardoor Kennedy, volgens hemzelf, reputatieschade heeft opgelopen. Daarom daagt Kennedy het National Trust voor de rechter voor een schadevergoeding van £50.000,-.Schotse fotograaf in juridisch dispuut na naaktshoot in 15e eeuws kasteel

Lees ook: Ophef rond 'porno-billboard' P.C. Hooftstraat

Mondelinge afspraken

Kennedy beweert mondelingen afspraken te hebben gemaakt en zelfs £ 200,- huur te hebben betaald voor het gebruik van de ruimte. Volgens Kennedy heeft hij van begin af aan de aard van de shoot duidelijk gemaakt en was er continu supervisie van een personeelslid, deels in levende lijve en deels via bewakingscamera's. De National Trust,  de monumentendienst van het Verenigd Koninkrijk, zegt dat hier niks van waar is en dat er geen bewijs is om zijn beweringen te ondersteunen.

Kijk voor meer informatie over Howard Kennedy op zijn website.
Coverfoto ter illustratie

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie