Laat Oypo je ontzorgen

Schoolfotografie: Maak van iedere ouder een ambassadeur

Remco Stunnenberg 979 0
Schoolfotografen hebben geen tientallen, maar zelfs honderden klanten per week. Dat betekent ook honderden potentiële ambassadeurs van jouw als fotograaf. Maar, als je je zaakjes niet goed voor elkaar hebt, ook honderden mensen die negatieve reviews kunnen verspreiden. Het leveren van kwaliteit en een goede service is dus essentieel voor jouw als fotograaf. Lees in dit artikel hoe je van je klant een ambassadeur maakt.

Je kent ongetwijfeld de uitdrukking ‘de eerste indruk is een daalder waard’. Dat is zeker zo als het gaat om ouders waarvan hun kind op school op de foto gaat. Ze willen allemaal dat hun kind er zo mooi mogelijk op staat. Als ouder is het dan fijn wanneer de fotograaf daar van tevoren al wat handvatten voor aanreikt. Maak een mooie mailing met daarin niet alleen een indeling welke klas wanneer aan de beurt is, maar informeer de ouders ook over wat voor foto’s je gaat maken, en waar ze eventueel qua kledingkeuze rekening mee kunnen houden. Je zou zelfs een paar voorbeeldfoto’s kunnen meesturen. Vergeet vooral niet om in de mailing een link naar je eigen website op te nemen; laat zien wie je bent!

Schoolfoto’s aanbieden

Bij het aanbieden van je schoolfoto’s moet je met een aantal zaken rekening houden: privacy van de leerlingen, het inrichten van een goede workflow, een bestelsysteem dat op alle devices werkt en het liefst zelfs op je eigen website draait, het snel kunnen leveren van kwalitatief goede afdrukken en een uitstekende klantenservice die niet alleen via de mail, maar ook telefonisch bereikbaar is. 
Er is een partij die je op al deze punten bijna volledig kan ontzorgen: Oypo! 

Workflow en privacy

Als je met Oypo werkt, heb je de beschikking over de geavanceerde Oypo-app. Door vooraf de leerlingenlijsten in jouw account in te voeren en op de dag zelf met de app te werken, is het eenvoudig iedere leerling een eigen persoonlijk inlogkaartje met inlogcode en wachtwoord te geven. Ook qua workflow zal het werken met de app je veel tijd besparen. Na het bewerken van je beelden en het uploaden van je foto’s – wat op verschillende manieren kan, maar als je met de Ligthroom plug-in werkt echt een fluitje van een cent is – hoef je maar een paar keer te klikken om alle foto’s in aparte mapjes te plaatsen en inlogkaartjes aan te maken. Deze inlogkaartjes kun je ook nog eens geheel zelf vormgeven: weer een mooie kans om jezelf als ‘merk’ goed neer te zetten en te zorgen dat je naam blijft hangen. 

Bestelproces

Niets is mooier dan je schoolfoto’s via je eigen website aan te kunnen bieden. Ook hier heeft Oypo de perfecte oplossing voor. Via de online tool is het eenvoudig Oypo in je eigen website te integreren. Doordat je een eigen kleurenpallet kunt samenstellen, gaat de bestelmodule naadloos op in je eigen site en zal de klant niet eens merken dat ze eigenlijk bij Oypo bestellen. Door gebruik te maken van de whitelabel optie, kunnen de producten zelfs in jouw eigen huisstijl worden bezorgd. Je kunt ook helemaal zelf kiezen welke producten je wel en niet aan wilt bieden en tegen welke prijs. Door slim verschillende kortingsregels in te stellen, kun je ook nog eens de verkoop extra stimuleren. Oypo heeft verschillende leveranciers voor de afdrukken, wanddecoratie en fotocadeaus; stuk voor stuk van goede kwaliteit. 

Klantenservice

Niks is vervelender dan dat er of in het bestelproces, of tijdens de verzending iets misgaat. Mensen zijn tegenwoordig gewend dat ze snel reactie krijgen op een vraag of opmerking. Als fotograaf is dat lastig omdat jij alweer druk kunt zijn met een volgende klus. Gelukkig is daar Oypo. Oypo beantwoordt niet alleen snel de mails van klanten, maar we zijn ook nog eens telefonisch beschikbaar. Door een eventuele klacht snel op een goede manier op te lossen, houd je tevreden klanten. En vergeet niet: een ouder die blij is met de schoolfoto’s van zijn of haar kind, is de beste ambassadeur op het schoolplein. 

Meer weten over schoolfotografie?

Oypo heeft een uitgebreid whitepaper hierover geschreven. Hierin staat alles waaraan je moet denken bij schoolfotografie, plus een aantal extra verkooptips. Bekijk hier dit gratis whitepaper. 

Oypo is vernieuwd

Oypo heeft het afgelopen jaar haar website volledig vernieuwd. Niet alleen is de web integratie verbeterd, ook de bestelmodule is geoptimaliseerd zodat deze goed werkt op alle devices. De nieuwe website is al te gebruiken. Bekijk hem hier.
 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco