Expositie

Saskia Boelsums exposeert bijzondere landschapsfotografie

Christel de Wolff 788 0
Binnenkort zijn de intrigerende landschapsfoto's van Saskia Boelsums te zien in Eduard Planting Gallery te Amsterdam.
De beelden met grootse wolkenpartijen en wijdse horizonten vieren de schoonheid van het Hollandse landschap. De fotografe Saskia Boelsums is geboren in Amstelveel in 1960 maar groeide op in Iran en op Curacao. Eenmaal terug in Nederland ging ze naar de Kunstacademie van Groningen om af te sturderen in ruimtelijke en grafische vormgeving. Sinds 2013 echter, richt de kunstfotografe zich volledig op landschapsfotografie. 

Saskia Boelsums - Landscape #44 - Courtesy Eduard Planting Gallery

Bij de tentoonstelling wordt ook een fotoboek gelanceerd via de uitgeverij Terra. In dit overzichtsboek van Saskia Boelsums zijn honderd foto's opgenomen.

Verbonden met de oude meesters

Saskia Boelsums voelt zich sterk verbonden met de oude traditie van Nederlandse landschapsschilders. Het is dan ook geen toeval dat haar werk vaak wordt tentoongesteld in dezelfde ruimtes als de oude meesters. Zo hing haar fotografie al naast Van Goth en Van Ruisdael op het Fotofestival van Naarden en komt het werk dit najaar te hangen in het Drents Museum naast schilderijen van Mesdag, Van Gogh en Israëls. 

Met fotografie laat Saskia Boelsums de essentie van haar beleving zien. Dat maakt de sfeer voor de kijker zichtbaar in het gefotografeerde landschap. De beelden hebben een eigen handtekening, vaak schilderachtig en overweldigend. Het werk van de kunstfotografe is al meerdere malen bekroond en te zien geweest in tentoonstellingen over de hele wereld waaronder Amsterdam, Berlijn, Londen, Hong Kong, Moskou en New York. 

Saskia Boelsums - Landscape #24 - Courtesy Eduard Planting Gallery

Expositie Saskia Boelsums in Eduard Planting Gallery

Van 12 oktober tot en met 23 november kun je het werk van Saskia Boelsums komen bewonderen in de Eduard Planting Gallery te Amsterdam. De galerie is van woensdag tot en met zaterdag te bezoeken tussen 13:00 en 18:00.

Meer informatie over de aankomende expositie van Saskia Boelsums in de Eduard Planting Gallery vind je hier

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel