Samyang MF 14mm f/2.8 Mark II en MF 85mm f/1.4 Mark II nu beschikbaar

Christel de Wolff 3232 0
In mei van dit jaar kondigde Samyang de vernieuwing van twee klassieke handmatig scherp te stellen objectieven aan. De MF 14mm f/2.8 Mark 2 en MF 85mm f/1.4 Deze objectieven zijn nu verkrijgbaar voor Canon EF, Nikon F, Sony E, Fujifilm X, Canon M en Olympus/Panasonic M4/3.

Samyang MF 14mm F2.8 MK2

De Samyang MF 14mm F2.8 MK2 is een ultra-groothoek en handmatig scherp te stellen objectief met een uitstekende scherpte van hoek tot hoek, zelfs bij het maximale diafragma van F/2.8. De 115,7˚ beeldhoek is ideaal voor het fotograferen van landschappen, interieurs, astrofotografie, etc. De ingebouwde zonnekap blokkeert op effectieve manier ongewenst licht, zodat je iedere fotografische situatie vast kunt leggen.

Focus Lock & “de-clickable” diafragma

De Samyang MF 14mm F2.8 MK2 heeft twee compleet nieuwe functies: "Focus Lock" & "De-click". Nu kunt u de scherpstelring op een specifiek punt vergrendelen, wat de precisie en herhaalbaarheid sterk verbeterd, vooral handig bij het filmen, astrofotografie en time-lapse shots. De “ontklikte” diafragma-mogelijkheid maakt een traploze fijnafstelling van het diafragma mogelijk. Door de zilveren ring van 'Click' naar 'Free' te draaien, kun je het diafragma soepel en precies instellen, zodat de juiste hoeveelheid licht wordt vastgelegd. Dit is ideaal voor het filmen, omdat er dan geen haperingen in het beeld zichtbaar zijn bij het aanpassen van het diafragma.
 Foto door Christopher Frost

Fraaie Bokeh door 9 diafragmabladen

Wat betreft de bokeh-prestaties helpen de 9 ronde diafragmabladen bij het bereiken van een uitstekende zachte en vloeiende onscherpe achtergrond. De 9 bladen zorgen ook voor duidelijke zonnester wanneer het diafragma wordt gesloten.

Creatieve uitdrukkingsmogelijkheden met de ultragrote beeldhoek van 115.7˚

Met een minimale scherpstelafstand van slechts 0.28m en een beeldhoek van 115,7˚, stelt dit objectief de gebruiker in staat om composities te maken die de nadruk leggen op een dramatisch perspectief dat uniek is voor ultra-groothoekobjectieven.

Hoogwaardige beeldkwaliteit door speciale lensdelen

De Samyang MF 14mm F2.8 MK2 heeft in totaal 14 elementen in 10 groepen. Deze omvatten 3 High Refractive, 1 Hybrid Aspherical, 1 Aspherical en 2 Extra-low Dispersion elementen. Het speciale optische ontwerp past het lichtpad door het objectief aan voor duidelijke en levendige opnames en corrigeert ook chromatische aberraties.

Gebruiksgemak / weersbestendigheid

Rondom de bajonetaansluiting bevinden zich afdichtingen tegen weersinvloeden om zo het binnendringen van vocht en/of regendruppels te voorkomen. Deze functie biedt een extra beschermingslaag bij het fotograferen in de natuur onder slechte weersomstandigheden.
 Foto door Christopher Frost

Samyang MF 85mm F1.4 MK2

De nieuwe Samyang MF 85mm F1.4 MK2 vertegenwoordigt de evolutie van een zeer gekoesterd lensontwerp, welke door fotografen geliefd is vanwege de prachtige bokeh. De nieuwe MF 85mm F1.4 Mk2 is ideaal voor het vastleggen van portretten en foto's van de hoogste kwaliteit met zijn levendige kleurweergave en vloeiende achtergrondonscherpte / bokeh. Hierdoor is het mogelijk om het hoofdonderwerp geheel los te maken van de achtergrond, zodat het alle aandacht krijgt.

Fraaie Bokeh door 9 diafragmabladen

Wat betreft de bokeh-prestaties helpen de 9 ronde diafragmabladen bij het bereiken van een uitstekende zachte en vloeiende onscherpe achtergrond. De 9 bladen zorgen ook voor duidelijke zonnester wanneer het diafragma wordt gesloten.
Foto door Christopher Frost

De-clickable” diafragma

De Samyang MF 85mm F1.4 MK2 is voorzien van een ontklikbaar diafragma dat een traploze fijnafstelling tussen F-stops mogelijk maakt. Door de zilveren ring van 'Click' naar 'Free' te draaien, kun je het diafragma soepel en precies instellen, zodat precies de juiste hoeveelheid licht wordt vastgelegd. Dit is ideaal voor tijdens het filmen, omdat er dan geen haperingen in het beeld zichtbaar zijn bij het aanpassen van het diafragma.

Hoogwaardige beeldkwaliteit door speciale lensdelen

De nieuwe Samyang MF 85mm F1.4 MK2 heeft in totaal 9 elementen in 7 groepen. Het optische ontwerp van Samyang maakt gebruik van een hybride asferisch lenselement, om sferische aberratie en vervorming te minimaliseren, voor een haarscherp eindresultaat. Deze optische correctie draagt ook bij aan de zeer rustige en zachte bokeh van dit objectief.

Gebruiksgemak / weersbestendigheid

Rondom de bajonetaansluiting bevinden zich afdichtingen tegen weersinvloeden om zo het binnendringen van vocht en/of regendruppels te voorkomen.. Deze functie biedt een extra beschermingslaag bij het fotograferen in de natuur onder slechte weersomstandigheden.
Foto door Christopher Frost

Beschikbaarheid en prijs

De Samyang MF 14mm F/2.8 MK2 en de Samyang MF 85mm F/1.4 MK2 zijn vanaf nu beschikbaar in 6 verschillende vattingen: Canon EF, Nikon F, Sony E, Fujifilm X, Canon M en Olympus/Panasonic M4/3. De adviesprijs bedraagt € 469,99.

Info samyangbenelux.com

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel