De ideale portretlens?

Nikon introduceert portretlens: Nikkor Z 85mm f/1.8 S

Christel de Wolff 390 0
Nikon introduceert een nieuw, lichtsterk prime objectief voor Nikon Z-mount. De Nikkor Z 85mm f/1.8 S is uitermate geschikt voor portretten.

De Nikkor Z 85mm f/1.8 S stelt snel scherp en is in staat scherpe details over het hele beeldvlak te laten zien. Het objectief is geschikt voor zowel foto- als videografie. De bokeh is natuurlijk en erg mooi en Nikon heeft er werk van gemaakt om lichtvlekken die worden gevormd door tegenlicht effectief tegen te gaan.

Snelle autofocus van Nikon

Voor de nieuwe Eye-autofocus functie van de Nikon Z-camera's, heb je snelle objectieven nodig. De Nikkor Z 85mm f/1.8 voldoet heel goed. Videografen kunnen met de brandpuntsafstand van 85mm onderwerpen isoleren en video-opnamen met een kleine scherpte diepte maken.

Belangrijkste kenmerken nieuw Nikon Z-objectief

Doordat dit objectief voor de nieuwe Z-vatting is gemaakt, kan het meer licht over het hele beeld vastleggen. De S in de naam staat voor een nieuwe dimensie in optisch ontwerp met behulp van anti-reflecterende Nano Crystal Coat. De aanpasbare instelring kan voor zowel handmatige scherpstelling, diafragmaregeling of belichtingscorrectie worden gebruikt.

Prijs en beschikbaarheid

De Nikkor Z 85mm f/1.8 S is verkrijgbaar vanaf 5 september 2019 voor een adviesprijs van € 899,-.

Meer info: Nikon.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel