Samyang 85mm f/1.4 IF UMC

Samyang 85mm f/1.4 IF UMC

Eefke Burg 309 0
Het aanschaffen van een mooi portretobjectief kan een kostbare aangelegenheid zijn. Maar met nieuwe spiegelloze bodys is het vaak een fluitje van een cent om handmatig scherp te stellen en daarmee komen dan weer automatisch een stuk goedkopere objectieven in het spel die je voor een kleinere prijs dan een autofocus objectief, toch die prachtige onscherpe achtergrond kunnen bieden waar je op zoek naar bent.

Kopfoto: Christopher Frost

De Samyang 85mm f/1.4 IF UMC is zo’n objectief waar je niet enorm veel geld voor hoeft neer te tellen, maar die je toch die prachtige, dromerige achtergronden kan bieden. Fotograaf Christopher Frost maakte daarom een videoreview van het objectief, om te bekijken wat het in huis heeft. ‘Hoewel het een gewichtig solide objectief is, is het niet ontzettend zwaar, waardoor de camera goed zal uitbalanceren op je camera,’ geeft de fotograaf aan.

Focussen met de Samyang 85mm f/1.4 IF UMC

De focusring van de Samyang 85mm f/1.4 IF UMC loopt soepel en heeft een flinke afstand die je moet afleggen om scherp te stellen, waardoor dit een stuk beter gaat dan je zou verwachten voor een objectief dat handmatig scherpstelt. ‘Filmmakers zijn hier vast ontzettend blij mee, want het is heel fijn om ermee scherp te stellen als je aan het filmen bent.’ De voorkant van de lens verandert niet qua positie, wat handig kan zijn voor mensen die bijvoorbeeld gebruik maken van polarisatiefilters.

Voorbeeldfoto’s van de Samyang 85mm f/1.4 IF UMC

In de video heeft de fotograaf en aantal voorbeelden toegevoegd van materiaal dat met de Samyang 85mm f/1.4 IF UMC is gemaakt, zodat je zelf kan beoordelen of dit objectief wat voor je is. De kosten van een dergelijk objectief zijn tweedehands rond de € 250,-, ongeveer de helft van wat je voor een dergelijk tweedehands autofocus objectief neer moet leggen en minder dan een kwart van een dergelijke nieuwprijs van zo’n objectief.

Bekijk de volledige video hieronder:

 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke