Samsung onthult nieuwe reeks verbeterde geheugenkaarten in diverse kleuren

Redactie DIGIFO... 843 0
Samsung heeft een nieuwe lijn SD- en microSD-kaarten uitgebracht met een opvallend design en een hogere overdrachtssnelheid. Met de nieuwe serie geavanceerde SD- en microSD-geheugenkaarten wordt de opslag van grote hoeveelheden data op camera's, smartphones en tablets efficiënter en gemakkelijker.

Persbericht:

De nieuwe lijn geavanceerde SD- en microSD geheugenkaarten verschijnt in de categorieën PRO, EVO en Standard. De geheugenkaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar met een opslagcapaciteit variërend van 4 tot 64GB waarmee ze geschikt zijn voor zowel consumenten als professionals.

De nieuwe reeks Samsung geheugenkaarten heeft een nieuw design. Ze zijn verkrijgbaar in verfrissende kleuren zoals Professional silver voor de PRO-reeks, Romantic orange voor de EVO-lijn en Emerald blue voor de Standaard SD-kaarten. Daarnaast staat op elke geheugenkaart met witte letters duidelijk de opslagcapaciteit afgebeeld.

De nieuwe geheugenkaarten voldoen aan de toenemende vraag van gebruikers naar krachtige prestaties, opslagruimte en betrouwbaarheid. Dit blijkt onder meer uit het feit dat de nieuwe PRO- en EVO-producten Ultra High Speed (UHS-I) GradeClass 1 ondersteunen met datasnelheden tot 48 MB/s voor de EVO-lijn en 90 MB/s voor PRO-producten. Dit is met name handig bij het schrijven en afspelen van videobeelden die zo altijd vloeiend en snel worden afgespeeld.

Dankzij de ruime opslagcapaciteit kunnen gebruikers met een 64GB Samsung PRO SD-geheugenkaart ongeveer 670 uur aan full HD-videobeelden (30 fps) opnemen of opslaan.

Nieuwe Samsung geheugenkaarten

Betrouwbaar

Kenmerkend voor de nieuwe reeks aan Samsung SD-en microSD-geheugenkaarten zijn ook de weerbaarheid en betrouwbaarheid. De kaartjes zijn bestand tegen water en veilig voor röntgenstralen en magnetische straling. De geheugenkaarten kunnen tot 24 uur in het zeewater liggen zonder data of functionaliteit te verliezen. Tijdens gebruik kunnen de geheugenkaarten temperaturen van -25°C tot 85°C aan en buiten gebruik ligt de minimumtemperatuur zelfs op -40°C. Ook kunnen de geheugenkaarten een maximumgewicht van 1,9 ton dragen voordat de kaartjes kapot gaan.

Marktleider

'Samsung onderstreept met deze nieuwe reeks SD- en microSD-kaarten dat het marktleider is op het gebied van geavanceerde, robuuste en betrouwbare producten', zegt Roderick Niehorster, Product Manager Storage. 'We zullen in de toekomst geheugenkaarten produceren die nog hogere overdrachtsnelheden hebben en meer opslagruimte zodat de klanttevredenheid wordt verbeterd en de koppositie van Samsung op de geheugenmarkt gehandhaafd blijft.'

Samsung is al sinds 2002 marktleider op het gebied van NAND-flashgeheugen. Niet voor niets had Samsung vorig jaar, twee jaar na de start van de productie van SSD-schijven, al het grootste marktaandeel op de SSD-markt. Met de bewezen prestaties en kwaliteit zal Samsung dit jaar ook haar positie op de wereldwijde markt voor geheugenkaarten versterken en uitbreiden.

De nieuwe lijn SD- en microSD-kaarten is vanaf vandaag verkrijgbaar.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie