Perfecte tv voor millenials

Samsung brengt een tv uit die horizontaal gedraaid kan worden voor verticale videos

Siem van Woerkom 356 0
Net als de Surface Hub 2 van Microsoft, kan het scherm schakelen tussen een conventionele landschapsinstelling en portretoriëntatie die is geoptimaliseerd voor inhoud die op smartphones is gericht, zoals Snapchat, Instagram Stories en TikToks.

Iets nieuws van Samsung

Heb je dit al eens eerder gezien? Dat kan kloppen. In april kondigde Samsung voor het eerst een draaiende tv aan met de naam 'The Sero'. Net als de Surface Hub 2 van Microsoft, kan het scherm schakelen tussen een conventionele landschapsinstelling en portretoriëntatie die is geoptimaliseerd voor inhoud die op smartphones is gericht, zoals Snapchat, Instagram Stories en TikToks. Samsung lanceerde het 4K-scherm in Korea rond die tijd. Maar hoe zit het met het westen? Het bedrijf heeft vandaag op de CES beurs aangekondigd dat hetzelfde opvallende ontwerp dit jaar naar verschillende wereldmarkten komt. Maar zitten er veel mensen op te wachten?

Wilde gok?

Vanwaar de aparte keuze? Volgens Samsung is 'The Sero' ontworpen 'voor de mobiele generatie', oftwel millenials die foto's en video's voor zo'n 80% in portret modus maken. De tv maakt via NFC verbinding met je telefoon en spiegelt bijna alles; video's, games en het scrollen door oneindige sociale netwerk feeds die je normaal gesproken op een kleiner scherm zou gebruiken.

Wanneer je een Galaxy-smartphone bezit, wordt de Sero automatisch gedraaid om overeen te komen met de richting van de inhoud. Het is een gaaf trucje die zwarte balken tot een minimum moet beperken. De Sero kan natuurlijk ook worden gebruikt als een conventionele tv. Het is een 43-inch paneel (hoogstwaarschijnlijk 4K) met 4,1 kanaals, 60-watt luidsprekers en een microfoon-compatibele afstandsbediening die Bixby ondersteunt. De set wordt gepositioneerd als het derde deel van Samsung's designgerichte Frame- en Serif TV-familie. Het maakt ook deel uit van een breder streven om jongere klanten aan te trekken met opvallende ontwerpen. Zou jij het zien zitten?

 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem