De taal van Stef Bos danst met beelden van fotografe Lieke Anna

Ruimte: samenwerking Fotografe Lieke Anna en Stef Bos

Remco Stunnenberg 1967 0
Samen met de jonge fotografe Lieke Anna maakte kleinkunstartiest Stef Bos het boek Ruimte. De taal van Stef danst met de prachtige beelden van de fotografe.

In Ruimte wisselen gedichten, gedachten, nieuwe liedteksten én de beelden van Lieke elkaar af. Toen Stef het werk van de fotografe zag, was hij direct verkocht door het verhaal van breekbaarheid én ruimte die in haar beelden schuilt. Van daaruit was het een kleine stap naar dit boek waarin de foto's een sluier zijn waarvan de woorden af en toe een tip mogen oplichten.

Stef Bos: Is dit nu later

Het is bijna dertig jaar geleden dat Stef Bos doorbrak met het album Is Dit Nu Later, met prachtige liedjes als Papa en Wodka. Vandaag de dag behoort hij tot een van de meest gewaardeerde Nederlandstalige songwriters, want 'deze man heeft, steeds verder weg van mediageniek vertoon, een eigen stijl gevonden die nu in volle rijpheid open gebloeid is', aldus De Standaard

Stef Bos volgde de theateropleiding in Antwerpen (Studio Herman Teirlinck) met leraren als Johan Verminnen, Raymond van het Groenewoud, Jean Blaute, Denise de Weerdt, Michel Oukhow en anderen. Daar werd de liedschrijver geboren. Hij publiceerde eerder bij uitgever Lannoo: Gebroken zinnen, Alles wat was, JA! en Stillewe/Stilleven.


Stef Bos (© Remco Stunnenberg)

Lieke Anna is beeldend kunstenaar. Ze studeerde in 2011 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en is sindsdien werkzaam als zelfportret-kunstenaar. Ze zoekt een vorm in de fotografie waarmee je kunt schilderen. Ze zet haar personages in een open ruimte die als een spiegel dient voor onze binnenkant.

"Dit boek is één lang lied, waarbij de beelden van Lieke de muziek zijn. " ~Stef Bos~

iSBN 9789401458252
Prijs €19,99
Verschijningsdatum 12 februari

Lees ook: De uitdagingen van concertfotografie

 

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco