Rollei presenteert nieuwe 4K actioncam op IFA 2014

Redactie DIGIFO... 2153 0
De Duitse camerafabrikant Rollei presenteert tijdens IFA twee nieuwe innovatieve actioncams: de Rollei Actioncam 6S WiFi en de Rollei Actioncam 7S WiFi. Zowel de 6S als de 7S beschikken over een 16 megapixel sensor en full HD-videoresolutie. De Rollei Actioncam 7S is momenteel de rijkst uitgeruste actioncam in het productportfolio van Rollei. De 7S heeft namelijk 4K (Ultra-HD) videoresolutie.

Persbericht:

De twee nieuwe actioncams zijn optimaal beschermd tegen alle weeromstandigheden en omgevingen. Beide camera’s zijn waterdicht tot een diepte van 100 meter (in het standaard meegeleverde onderwaterhuis) en beschikken over een groothoeklens met een opnamehoek van 150 graden die in vier standen (150°/120°/100°/80°) verstelbaar is. Daarnaast hebben beide modellen een super slowmotion functie die tot 60fps gaat. Om de bewegende actiebeelden zo gedetailleerd mogelijk vast te leggen, zijn beide camera’s tevens voorzien van een time-lapse functie met aanpasbare intervallen. De 6S filmt met drie, zes of acht frames per seconde, terwijl de 7S drie, zes en tien frames heeft.

Rollei Actioncam 7S WiFi en 6S

Overige specificaties:

  • Afneembaar display
  • Afmetingen: 60x43x46
  • Gewicht: 113 gram
  • Accutijd: 6S: 145 minuten / 7S: 110 minuten
  • Standaard meegeleverd: onderwaterhuis met afneembaar display, verwisselbare achterkant, losse achterplaat met sleuven voor betere geluidsopnames, en een camerabevestigingsplaat en meerdere houders
  • Camera’s kunnen direct gekoppeld worden met een gebruiksvriendelijke smartphone-, tablet- en PC-app.

Rollei Actioncam 7S WiFi

Adviesprijs en beschikbaarheid

De Rollei Actioncam 6S WiFi ligt vanaf begin september in de winkel voor een adviesprijs van 289,99 euro en de Rollei Actioncam 7S voor 349,99 euro.

Accessoires

Naast de accessoires die standaard worden meegeleverd met de actioncams, presenteert Rollei voor alle gangbare actioncams van diverse merken, de Rollei Turtlebag. Deze stevige rugzak met ABS-afdekking beschermt de inhoud van de backpack voor invloeden van buitenaf. Daarnaast kunnen adapters van actioncams en smartphones aan de borstgordel bevestigd worden. De Rollei Turtle Bag wordt geleverd met reflectiestrips en regenbescherming en is vanaf half september verkrijgbaar voor 99,99 euro.

Rollei Turtlebag

Henk Gernand, key accountmanager Benelux bij Rollei: “Beelden schieten in 4K heeft absoluut de toekomst. 4K (het grote broertje van Full-HD) heeft vier keer zoveel pixels als normaal en hierdoor is het mogelijk om veel gedetailleerder te filmen. Een absolute must voor de sporters en sensatiezoekers onder ons!”

Rollei op Photokina & IFA

Rollei is in september exposant op de twee belangrijkste beurzen in Duitsland: de Photokina in Keulen en de IFA in Berlijn. Tijdens deze beurzen presenteert Rollei haar nieuwe producten, waaronder de 6S en 7S.

De IFA te Berlijn vindt plaats van 5 tot en met 10 september 2014. Rollei staat in hal 17, stand 114. De Photokina te Keulen vindt plaats van 16 tot en met 21 september 2014. Rollei staat in hal 4.2, stand D-24.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie