Ricoh Imaging geeft meer details vrij over twee nieuwe Pentax-objectieven

Redactie DIGIFO... 529 0
1 maart is de kick off van CP+, de Japanse imaging-beurs. Dat betekent een hoop aankondigingen deze week, waaronder ook van Ricoh Imaging die twee nieuwe Pentax-objectieven uit de doeken doet.

De K-mount-objectieven zijn bedoeld voor Pentax DSLR-camera’s en zijn nog volop in ontwikkeling. Dat weerhoudt Ricoh Imaging er niet van om toch alvast meer details vrij te geven in aanloop naar CP+ waar tenminste één van de objectieven getoond zal worden.

HD PENTAX-D FA 50mm F1.4 SDM AW

Dit objectief bedekt een 35mm-format full-frame image sensor, schiet foto’s vanaf 0,4 meter en wordt ontwikkeld met het oog op de toekomst, om te voldoen aan technologische standaarden die gezet worden door nieuwe generaties aan camera’s.

Ricoh Imaging heeft het objectief voorzien van een Supersonic Direct-drive Motor die voor een stillere en snellere autofocus moet zorgen. Bovendien is de behuizing van het objectief robuust zodat deze in alle weercondities gebruikt kan worden.

Het objectief staat in de planning voor deze lente, maar zal hoogstwaarschijnlijk al getoond worden op de CP+-beurs.

HD PENTAX-DA11-18mm F2.8ED DC AW

Het HD PENTAX-DA11-18mm F2.8ED DC AW-objectief bedekt een APS-C-sensor en wordt, net als het 50mm-objectief, ontwikkeld met het oog op de toekomst. De lens kent een wijd diafragma van F2.8 met een beeldhoek tussen 7mm en 27,5mm. Het filter kent een diameter van 82 mm.

Hoewel het objectief voorzien is van een motor, is niet bekend of dit eenzelfde motor zal zijn zoals we op het 50mm-objectief vinden.

Hoewel Ricoh Imaging al zeker is van enkele specificaties, is het objectief wel nog volop in ontwikkeling. Het objectief moet al wel deze zomer op de markt komen.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie