Review: Steelprint - Haarscherp afdrukken op aluminium

Review: Steelprint - Haarscherp afdrukken op aluminium

Redactie 6050 0
SteelPrint is een merk van Timberprint, en waar Timberprint.nl specialist is in het printen op hout richt Steelprint.nl zich op het afdrukken van foto’s op metaal, zoals aluminium en zink waarbij de afdruk op HD Metal gelijk is aan de kwaliteit die je kent van een Fine-art foto afdruk.

De afdrukken die SteelPrint maakt kennen een bijzondere diepte, wat te maken heeft met de sublimering van foto’s in de metaalcoating. Door met hogere temperaturen de kleuren van een afdruk te laten versmelten met het metaal, is het eigenlijk niet eens meer een afdruk óp, maar een afdruk ín het metaal.

Hoogwaardige afdruk

We probeerden twee verschillende steelprints uit: de HD Metal Canvas Mat en de HD Metal Canvas Glans. Beide zijn bijzonder mooi qua kleur en zoals we eerder al zeiden, diepgang. Of je kiest voor mat of glans komt echt neer op wat je zelf prefereert, want qua kwaliteit staan beide op eenzelfde lijn: mooi, strak, scherp en hoogwaardig qua kwaliteit.

Steelprint

Ontwerp

De aluminium panelen nodigen uit tot creatieve combinaties van verschillende foto's door de diverse formaten waar je uit kunt kiezen. Jouw ontwerp maak je snel en gemakkelijk via een intuïtieve editor op de website van SteelPrint. Je kunt het formaat per 5cm zelf bepalen (canvas 10cm). Genoeg opties dus om creatief helemaal los te gaan. Vanuit de editor kun je, als je klaar bent met je ontwerp, jouw foto op metaal vervolgens direct bestellen en is binnen 4 werkdagen verzonden. Spoedbestellingen voor 12.00u worden dezelfde dag nog verzonden.

Vlak of Canvas

Leuk is dat je de keuze hebt uit twee soorten: een vlak paneel of een canvas variant, waarbij het aluminium wordt gediepdrukt. Beide zijn leverbaar met een mat en glanzende toplaag en worden geleverd met een ophangsysteem, waardoor je dus een kant-en-klare afdruk hebt die je meteen op kunt hangen. Een vlakke print wordt 15mm van de wand afgehangen, terwijl een canvas precies dat is wat het zegt te zijn: een canvas met gebogen hoeken van 90 graden, waarop de afdruk doorloopt.


Steelprint

Zink

Naast het printen op aluminium is Steelprint de eerste die is begonnen met het printen op zinken panelen. Helaas hebben wij deze nog niet kunnen testen. Kijk voor dit vernieuwde product op hun website.

Goud AwardConclusie

Wij zijn onder de indruk van de aluminium afdrukken van SteelPrint. Het materiaal is zeer stevig en bestand tegen invloeden van buitenaf, wat je verzekert van een mooie afdruk die tijdloos blijft, hoe lang deze ook aan je wand hangt. Van ontwerp tot ophanging is er gedacht aan gemak gecombineerd met flexibiliteit, waardoor er altijd wel een ontwerp voor jou bij zit. Erg netjes!

Specificaties

Materiaal: aluminium
Formaat: vanaf 10 bij 10cm
Ontwerp: vlak, canvas
Afwerking: mat, glanzend
Info: steelprint.nl
Prijs: op aanvraag

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie