Rendergarden boost je After Effects-snelheid

Rendergarden boost je After Effects-snelheid

Itam van Teeseling 575 0
Het slimme programmaatje Rendergarden versnelt het renderen van je Adobe After Effects-projecten. In tegenstelling tot renderfarms gebeurt dit op je eigen computer. Het programma zorgt dat ongebruikte computerkracht van je montagecomputer optimaal gebruikt wordt.

Dat kan sneller, moeten de programmeurs bij Mekajiki gedacht hebben. Het bedrijfje is een zusterbedrijf van het Amerikaanse motion design bureau Swordfish en is ontstaan uit onvrede over hoe sommige programma’s die zij gebruikten omgingen met efficiëntie. Ze besloten het heft in eigen handen te nemen en ontwikkelden onder andere het programma Rendergarden.

Renderen traag door inefficiënt gebruik processor

De ontwikkelaars bij Mekajiki kwamen er achter dat bij programma’s zoals Adobe After Effects processoren niet optimaal gebruikt worden tijdens het renderen. Terwijl renderen juist zo’n tijdrovend proces kan zijn bij video en animatie. De huidige oplossing voor het versnellen van rendertijden lag bij het aanschaffen van een renderfarm-abonnement of zelf investeren in meer renderkracht. Vooral die laatste oplossing kan erg duur uitpakken. En ook renderfarms zijn vaak geen garantie voor veel tijdswinst, tenzij er flink voor betaald wordt.

Ongebruikte rekenkracht

Rendergarden gaat dus slimmer om met je processor. Het anticipeert op hoe de processor gebruikt wordt en hoeveel processorkracht er op het moment nodig is om andere werkzaamheden uit te voeren. Ook gaat het slimmer om met After Effects zelf. Zo kan je het programma op de achtergrond laten renderen terwijl je After Effects nog aan het gebruiken bent.

Gebruik maken van netwerkcomputers

Naast optimalisatie van de eigen computer kan Rendergarden ook gebruik maken van andere computers in je netwerk. Beschik je thuis over nog een computer of leuke laptop dan zorgt Rendergarden dat ook deze computer optimaal mee kan renderen aan je After Effects-project.

Volgens Mekajiki kan Rendergarden het renderproces 2 tot 3 keer versnellen. Of dit echt zo is moet blijken, maar voor 99 dollar (80 euro) is het misschien wel het proberen waard.

Ga hierheen voor meer informatie.

 

 

 

 

 

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam