Red Bull Illume Exhibit Tour te zien in winkelcentra in Europa

Christel de Wolff 528 0
Dat je niet perse naar een highclass museum hoeft om de mooiste fotografie te zien, bewijst Red Bull Illume met hun exposities in Europese winkelcentra.

In samenwerking met SES (Spar European Shopping Centers) heeft Red Bull een reizende tentoonstelling ontwikkeld die dit jaar langs verschillende winkelcentra in Europa zal reizen.

Op 9 maart zal de tour van start gaan in Vöcklabruck, Oostenrijk en in november zal de tour eindigen in Bürs, Oostenrijk. Tussendoor zullen diverse steden aangedaan worden waaronder Salzburg, Wenen en Ljubljana.  Zoals het er nu uitziet zal de tentoonstelling zal helaas niet naar Nederland of België komen, maar op de website valt te lezen dat er nog data toegevoegd gaan worden aan de tournee.  

Bekijk hier de volledige planning.
 Foto door: Ben Thouard / Red Bull Illume

Waarom winkelcentra?

Bekroonde architectuur en design, duurzaamheid, verkeersstroomconcepten en innovatieve marketing - dat zijn slechts enkele van de facetoren die winkelcentra tot belangrijke bezienswaardigheden maken. De tentoonstelling zal langs winkelcentra gaan om zo meer publiek te bereiken en hen dichterbij de avontuurlijke wereld van de actiesporten te brengen. Elke tentoonstelling toont adembenemende beelden in een volledig nieuwe indeling met lichtbakken van twee bij twee meter.

Over Red Bull Illume

Red Bull Illume is 's werelds grootste competitie voor avontuurlijke en actiesportfotografie. De meest buitengewone en creatieve beelden ter wereld worden gepresenteerd. Image Quest 2019 was de vijfde editie en bevatte twee nieuwe categorieën; Het beste van Instagram door SanDisk en de categorie Moving Image. In 2019 werden maar liefst 59.551 foto's ingezonden door duizenden fotografen van over de hele wereld.

Meer info: redbullillume.com

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel