Primeur! De Sony RX100 VII, jouw ideale vlogcamera?

Christel de Wolff 3173 0
Een poos geleden reisde de redactie af naar Dublin om een bijzondere presentatie van Sony bij te wonen waar onder andere de Sony A7R IV werd aangekondigd. Er was meer: ook de nieuwste generatie Sony RX100 werd getoond, de RX100 VII. Jouw ideale vlogcamera?

Voor de techniek achter dit compacte cameraatje heeft Sony niks minder dan vlaggenschip Alpha 9, erbij gepakt. Deze spiegelloze camera schiet tot wel 90 frames per seconde en 20 frames blackout-free met AF/AE tracking. Sinds de laatste firmware update kan de camera niet alleen mensenogen herkennen en volgen, maar ook dieren.

Zevende generatie Sony RX100

Neem bovenstaande keyfeatures, maar prop ze in een pocketsize body. Het resultaat, de Sony RX 100 VII (Mark 7). De compactcamera met ingebouwd 24-200mm f/2.8-4.5 ZEISS Vario-Sonnar T* objectief is hiermee de snelste compactcamera tot nu toe.

Ideale vlogcamera

Voor de enthousiaste vlogger is de Sony RX100 VII uitgerust met een kantelbaar LCD-touchscherm en 4K HDR filmmogelijkheden. Ook in film werkt de real-time Tracking en Eye autofocus. Verbluffend is de beeldstabilisatie die vloeiende beelden maakt, zelfs als je met de camera wandelt.

Prijs en beschikbaarheid Sony RX100 VII

De snelste compactcamera tot nu komt wel met een flink prijskaartje. De Sony RX100 VII zal vanaf augustus beschikbaar komen voor een adviesprijs van rond de € 1.300,-.

Liever een grotere body in je handen? Op dezelfde presentatie in Dublin werd ook de Sony A7R IV aangekondigd. Bekijk hier de eerste beelden die we daarmee schoten en klik hier voor de volledige specificaties.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel