Benieuwd naar de Nik collection 2? Bekijk hier wat je ermee kan doen.

Preview Nik Collection 2 met nabewerken in RAW

Eefke Burg 2744 0
Toen de oude versie van de Nik collection gratis online kwam waren vele fotografen samen met mij super enthousiast. Deze oude variant is op dit moment helaas niet meer gratis te verkrijgen, wel is er een nieuwe variant, de Nik Collection 2, met nog veel meer gave opties. Zo kan je foto's nu ook bewerken met RAW en kan je met U point gedeeltes van de afbeelding wijzigen.

Wanneer gebruik je eigenlijk 85mm, 105mm of 135mm? Je leest het hier.

Nieuwe functie in Nik Collection 2: U Point

Een nieuwe mogelijkheid in de Nik collection 2 is U Point. U Point betekent letterlijk 'you point,' oftewel, jij wijst aan. Het werkt doordat de gebruiker een gedeelte van de afbeelding kan aanklikken en kan selecteren. De aanpassingen worden vervolgens alleen in dit stuk van de foto toegepast, op pixels die gelijkwaardig zijn aan het gedeelte van de afbeelding dat je selecteert.

Hiermee worden ontzettend veel zaken mogelijk. Je kan de Brightness, Contrast, Verzadiging en Structuur wijzigen van gedeeltes van de afbeelding. Heb je bijvoorbeeld een stuk van de afbeelding die door een bepaalde lichtbron wordt verlicht en daardoor niet in balans is met de afbeelding? Dan pas je dit in een handomdraai aan. Fijn is ook, dat er een onbeperkt aantal punten te selecteren zijn in de afbeelding, waardoor je alle bewerkingen kan toepassen die je nodig hebt.

40 nieuwe presets

Wie er net zoals ik dol is op een spelen met verschillende presets, kan zijn geluk niet op. Er zijn meer dan 40 nieuwe presets verkrijgbaar in de gloednieuwe Nik collection 2, waarmee je allerlei effecten op je afbeelding kan toepassen. Geef verschillende kleuren aan de afbeelding, pas schaduwen en contrast aan in een handomdraai.

De bijbehorende foto's hebben zijn van fotografen Ali Pazani en Nicolas Häns en hebben we in de DxO Photolab editor weergegeven, waar Nik collection 2 deel van uitmaakt, om te zien welk resultaat hier uit komt.

Nik collection 2: waar mee te gebruiken?

Je kan Nik collection 2 zowel met Lightroom als met Photoshop gebruiken. De Nik collection 2 kost € 99,95 en is hier te verkrijgen.

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke