Nieuwe DIGIFOTO Podcast

Podcast: indrukwekkende verhalen van mensen over de hele wereld, straatfotografie, nieuwe Olympus camera en meer!

Eefke Burg 4275 0
In deze editie van de DIGIFOTO podcast vertellen we het verhaal van fotograaf Pie Aerts, wiens foto's indrukwekkende verhalen vertellen van mensen over de hele wereld. Willem Kuijpers, winnaar van de wedstrijd straatfotografie komt aan het woord en Jannes Boonstra van Olympus vertelt alles over de nieuwe Olympus OM-D E-M5 Mark III. Maar natuurlijk is deze editie niet compleet zonder de nieuwste evenementen en nog veel meer.

De bijzondere foto’s van Pie Aerts

Beluister hier het verhaal van Pie Aerts. Bekijk daarnaast zijn foto's op zijn website en in de editie van maart van DIGIFOTO Pro 2020. 

Het is bijzonder als foto’s zo’n indrukwekkend verhaal vertellen dat je meteen ontroerd raakt als je ze bekijkt. Pie Aerts is zo’n fotograaf die je met zijn beelden aan het denken zet, beelden die je weten te raken en inspireren. Pie Aerts kocht zijn eerste camera op zijn 21ste voor zijn reis naar China. De camera werd zijn middel om verbinding en contact te zoeken met de lokale bevolking. ‘In eerste instantie komt een camera bedreigend over, maar als je heel open en transparant bent in het proces, dan krijg je daar heel veel voor terug,’ vertelt Pie Aerts. ‘Het is een manier om mensen aan het lachen te maken of aan een wat serieuzer moment uit hun leven te laten denken en daar weer een gesprek aan vast te knopen.’ Hoor zijn volledige verhaal in de podcast.

Winnaar Willem Kuijpers over straatfotografie

Beluister hier het verhaal van Willem Kuijpers.

Onlangs won Willem Kuijpers de fotografiewedstrijd Straatfotografie. Hij vertelt ons in de podcast over het winnen van de Godox Speedlite V860II, zijn prachtige foto’s waaronder het werk wat hij maakt in Sicilië en waar hij zijn uitdaging vandaan haalt in zijn fotografie.

Ook in de podcast, de nieuwe Olympus  OM-D E-M5 Mark III

Beluister hier het stuk over de nieuwe Olympus  OM-D E-M5 Mark III

Olympus heeft met haar nieuwe Olympus  OM-D E-M5 Mark III een camera geïntroduceerd die zomaar de nieuwe favoriete reiscamera zou kunnen worden van veel fotografen. De nieuwe aanwinst maakt opnames van 20,4 megapixel, maar daarnaast is het ook mogelijk om verschillende opnames met elkaar te combineren waardoor je opnames kan maken van maar liefst 50 megapixel. Jannes Boonstra van Olympus vertelt over de bijzondere camera.

Beluister de podcast

Natuurlijk is de podcast niet compleet zonder de nieuwste evenementen, boeken en een review van onze hand.

Beluister de volledige podcast hieronder:

 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke