Wat zal er aangekondigd worden?

Phase One komt hoogstwaarschijnlijk snel met 200MP+ camera

Siem van Woerkom 561 0
Het merk dat voornamelijk door studio fotografen gebruikt word heeft een teaser video op youtube geplaatst waarin ze spelen met de introductie van een 200+MP camera.

Wat is er aan de hand?

Een teaser-website werd gelanceerd door het bedrijf met een aftelling tot dinsdag 10 september - een dag voor andere grote productlanceringen zoals de iPhone 11 - en bracht ook een raadselachtige video van 14 seconden uit die in dit artikel is ge-embed.

Er is heel weinig informatie op de teaser-website aanwezig, behalve de slogan 'seek extraordinary'. Uit de video, die bestaat uit vluchtige, donkere glimpsen van een blauwe sluiterknop en een onopvallende lens kunnen we helaas ook niet super veel informatie halen.

Gezien het gebrek aan informatie, kunnen we alleen maar speculeren over wat de aankondiging zou kunnen zijn - hoewel we waarschijnlijk iets als het idee dat Phase One een APS-C-camera zal uitbrengen waarschijnlijk wel kunnen uitsluiten.

Als leverancier van professionele middelgrote camera's, zoals de $ 50.000, 150-megapixel Phase One XF IQ4 150MP, is het veilig om aan te nemen dat de aankondiging betrekking heeft op een flagship model. Bovendien produceert Phase One full-frame middelgrote camera's. Deze beschikken over sensoren die groter zijn dan de bijgesneden middenformaatsensoren in de Hasselblad X1D 50C (hoewel Hasselblad een full-frame middenformaat DSLR produceert) en Fujifilm G-camera's inclusief de Fujifilm GFX 100.

Zodra we meer weten lees je het hier uiteraard als eerste!

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem