LG vraagt patent aan

Patent op smartphone met 16 camera's

Christel de Wolff 525 0
Je leest het goed. LG heeft patent aangevraagd voor een smartphone met 16 camera's.

In de openbare beelden is een tekening te zien van 16 camera’s die in een raster van vier bij vier zijn opgesteld en bewogen kunnen worden. Op 20 november werd het patent toegewezen.

Smartphone met 16 camera's

Het patent beschrijft een smartphonecamera met meerdere lenzen en een controller die bewegend beeld kan maken door te kijken naar de afbeeldingen van de verschillende camera’s. Zo geeft LG het voorbeeld van een raster van 16 lenzen die gebold of gekromd opgesteld kunnen worden, waardoor de focus en het blikveld aangepast kunnen worden. Daarnaast geeft LG het enigszins bizarre voorbeeld van een teddybear. Als er met de gepatenteerde camera een foto van de beer gemaakt wordt, zou het hoofdje van de beer bewogen kunnen worden.

Nog niet in productie bij LG

Het patent is toegewezen door het United States Patent and Trademark Office. Dat houdt in dat LG nu de eigenaar van dit patent is en kan gebruiken op haar mobiele telefoons. We hoeven echter niet zo snel een smartphone met 16 camera’s te verwachten van LG, er is nog geen enkele indicatie dat ze hier mee bezig zijn.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel