Review LG 38UC99: Groot scherm met een kromming

Review LG 38UC99: Groot scherm met een kromming

Redactie 3227 0
Monitoren worden steeds groter. 27 inch wordt steeds normaler en 32 inch maakt ook al zijn opmars. Deze nieuwe monitor van LG is zelfs 38 Inch, maar met een bijzondere verhouding en een krom paneel.

De LG 38UC99 is een zeer brede monitor. Het scherm heeft een diagonaal van 38 inch met een verhouding van 21:9. Dit resulteert in een resolutie van 3840 x 1600 pixels waardoor, hoe groot de monitor ook is, je geen overdreven grote letters in beeld krijgt.

Om te zorgen dat je als gebruiker de hoeken net zo goed kan zien als het centrum van de monitor, beschikt de 38UC99 over een gebogen paneel. In eerste instantie is dit even wennen, zeker als er rechte lijnen over het beeld lopen, maar na verloop van tijd wordt heel natuurlijk. Het zorgt ervoor dat de kijkhoek bij de hoeken ongeveer gelijk is als in het centrum en de kleuren ook daar goed te zien zijn zonder zelf naar de hoeken te hoeven verplaatsen.

Aansluitingen en specificaties

De monitor beschikt over twee HDMI 2.0 poorten, een Display Port 1.2, twee USB 3.0 poorten en zelfs een USB-C poort. Hierdoor wordt het mogelijk om van alles aan te sluiten op je monitor en zelfs je smartphone of laptop op te laden.

De monitor heeft een gebogen IPS paneel met een helderheid van 300 nits en een kijkhoek van 178 graden. De kleuren worden in de fabriek van LG gekalibreerd, waardoor je gegarandeerd bent van nauwkeurige kleuren en een correcte weergave.

Kromme lijnen

Door het gebogen scherm worden rechte lijnen weergegeven met een vage kromming. Dit beeldscherm is dus niet aan te raden voor grafisch ontwerpers of fotografen die van tijd tot tijd verzekerd moeten zijn van een rechte lijn. Voor videobewerkers, en met name videobewerkers die van plan zijn zich te storten in de wereld van virtual reality en 360-graden video's, kan de kromming wel handig uitpakken. Om het beeld volledig te zien moet je je hoofd al een beetje draaien wat voor een zeer natuurlijk gevoel zorgt.

Conclusie
Het gebogen scherm is in eerste instantie een beetje wennen, maar in mum van tijd ben je hier volledig aan gewend. Door de uitgebreide opties om je scherm te verdelen is de 38UC99 ideaal voor multitasking en wordt werken met meerdere programma’s zeer aangenaam. Voor grafisch ontwerpers en veel fotografen is het geen ideaal beeldscherm doordat het beeldscherm rechte lijnen licht buigt, maar voor professionals in de videobewerking, met name 360-graden- en virtual realitybeelden, geeft het gebogen scherm een extra dimensie.

Specificaties

Adviesprijs: € 1.399,-
Diagonaal: 38-inch
Resolutie: 3840 x 1440 pixels
Verhouding: 21:9
Paneel: IPS
Kijkhoek: 178 graden
Aantal kleuren: 1.07 miljard
Aansluitingen: 2 x HDMI, displayport, USB 3.0 & USB C 
Info: lg.nl

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie