Panasonic kondigt LUMIX S 70-300mm met macrofunctie aan

Christel de Wolff 984 0
Panasonic introduceert een verwisselbare telezoomlens, de LUMIX S 70-300mm f/4.5-5.6 MACRO O.I.S. het objectief is gebaseerd op het L-Mount-systeem voor de full-frame spielloze systeemcamera's uit de LUMIX S-serie.

De Panasonic LUMIX S 70-300mm f/4.5-5.6 MACRO O.I.S. produceert een uitstekende beeldkwaliteit van hoek tot hoek. Bovendien beschikt het objectief over een zeer snelle, uiterst nauwkeurige AF en Dual I.S., zodat hij in uiteenlopende situaties kan worden gebruikt.

Door toepassing van geavanceerde optische technologie weet de optimaal uitgelijnde lenseenheid met 17 lenzen in 11 groepen, waaronder een UED (Ultra Extra-low Dispersion) lens, twee ED (Extra-low Dispersion) lenzen en een UHR (Ultra-High Refractive Index) lens, zowel axiale chromatische aberratie in de telestand als chromatische aberratie door vergroting in de groothoekstand effectief te onderdrukken. Vooral de UHR-lens zorgt voor een uniforme beeldkwaliteit van het midden tot de randen van het beeld én draagt bij aan het zo compact mogelijk houden van de lenseenheid. 

Macro scherpstelafstand

Met een minimale scherpstelafstand van 0,54 m realiseert de LUMIX S 70-300mm f/4.5-5.6 MACRO O.I.S. een maximale vergroting van 0,5x (bij 300 mm) waardoor er macrofoto's en -video’s kunnen worden gemaakt tot 50% van ware grootte. Het ronde diafragma dat wordt gevormd door 11 bladen produceert een rond bokeh-effect over het hele zoombereik.

Lees ook: Aan de slag met macrofotografie – met of zonder macro-objectief?

Door de combinatie van de O.I.S. (optische beeldstabilisator) in de lens en de Body I.S. in de camera's uit de LUMIX S-serie, compenseert het Dual I.S. (beeldstabilisator) systeemtrillingsonscherpte, waardoor een langere sluitertijd van 5,5 stops kan worden gebruikt. De zeer snelle sensordrive met een maximale snelheid van 480 fps maakt een nauwkeurige AF mogelijk. 

Anti focus breathing

Alle objectieven in de LUMIX S-serie zijn geschikt voor het maken van video's omdat ze beschikken over een mechanisme dat focus breathing minimaliseert. Focus breathing is een probleem dat zich voordoet bij verwisselbare objectieven die alleen zijn ontworpen voor het maken van foto's. Bovendien wordt focus-shift onderdrukt tijdens het zoomen. Het onderwerp is hierdoor altijd scherp in beeld, wat resulteert in video-opnamen van professionele kwaliteit.

Lees ook:  Alle artikelen over de nieuwste gear en gadgets verzameld

Panasonic LUMIX S 70-300mm f/4.5-5.6 MACRO O.I.S

De Panasonic LUMIX S 70-300mm f/4.5-5.6 MACRO O.I.S compact en licht en dus gemakkelijk mee te nemen. Het robuuste stof- en spatwaterbestendige ontwerp is bestand tegen zware omstandigheden, zelfs tegen temperaturen tot 10 graden onder nul. Een fluor coating op het voorste element stoot water en olie af.

Info: panasonic.eu

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel