Panasonic introduceert firmware-updates voor LUMIX S5, S1 en S1R

Christel de Wolff 3028 0
Panasonic heeft aangekondigd dat het firmware-update programma's zal introduceren voor de full-frame spiegelloze systeemcamera's uit de LUMIX S-serie ter verbetering van de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Firmwareversie 2.1 voor de DC-S1, versie 2.3 voor de DC-S5 en versie 1.9 voor de DC-S1R kunnen op 13 juli 2021 worden gedownload van de LUMIX Global Customer Support website. Tegelijkertijd wordt ook een plug-in software uitgebracht voor het beheren van HLG-foto’s die zijn gemaakt door S-series camera’s in Adobe Photoshop CC. De onderstaande camera's en programma's krijgen een update.

S1 firmware versie 2.1

  • Er komen nieuwe functies en opties beschikbaar met de Upgrade Software Key DMW-SFU2. Gebruikers die DMW-SFU2 al hebben, hoeven geen extra DMW-SFU2 aan te schaffen. Het is niet nodig om de camera te upgraden met DMW-SFU2 als deze reeds is geüpgraded met DMW-SFU2.
  • Uitvoer van RAW-videobestanden via HDMI naar Blackmagic Video Assist 12G HDR
  • [5,9K] / [4K] / [Anamorfische (4:3) 3,5K] 12-bits RAW-videobestanden kunnen worden uitgevoerd via HDMI naar een Blackmagic Video Assist 12G HDR om te worden vastgelegd als Blackmagic RAW.
  • [L.ClassicNeo] en [L.Monochrome S] zijn toegevoegd in [Photo Style].

S5 firmware versie 2.3

  • Nieuw toegevoegd is de uitvoer van RAW-videobestanden via HDMI naar Blackmagic Video Assist 12G HDR
  • [5,9K] / [4K] / [Anamorfische (4:3) 3,5K] 12-bits RAW-videobestanden kunnen worden uitgevoerd via HDMI naar een Blackmagic Video Assist 12G HDR om te worden vastgelegd als Blackmagic RAW.

S1R firmware versie 1.9

  • Nieuwe functies zoals [L.ClassicNeo] en [L.Monochrome S] zijn toegevoegd in [Photo Style].

LUMIX HLG Photo voor Adobe Photoshop (voor alle S-serie camera's)

Panasonic introduceert tevens plug-in software voor Adobe Photoshop CC. Door deze plug-in software op de pc te installeren, kan de HLG-foto (HDR stilstaand beeld) genomen door LUMIX S-serie camera's worden gelezen, bewerkt en opgeslagen met Photoshop CC. De opgeslagen beeldbestanden kunnen afgespeeld worden als HDR-foto's op de betreffende HLG-monitor via een HDMI-verbinding met de LUMIX S-serie camera.
Ga voor specificaties en details naar de volgende downloadpagina.

Scoor nu jouw LUMIX S5 met € 500,- cashback

In de actieperiode ontvang je bij aankoop van een Panasonic LUMIX S5 (evt. met objectief) tot € 500,- cashback. Daarnaast krijg je een jaar extra garantie. Klik hier

Lees ook: DIGIFOTO Pro Ambassadeur Léon Wodtke aan de slag met: Panasonic LUMIX S5

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel