Oypo lanceert plug-in voor WordPress

Redactie DIGIFO... 1250 0
Oypo, de dienst die fotografen helpt bij het verkopen van foto's, stelt per direct gratis een plug-in voor WordPress beschikbaar. Fotografen kunnen hiermee hun webwinkel nog eenvoudiger integreren in dit veelgebruikte online publicatieplatform.

Persbericht

WordPress is de meest populaire open source software voor het maken en onderhouden van websites. Dat is vooral te danken aan de vrije beschikbaarheid, het gebruiksgemak en de vele mogelijkheden. Om het professionele fotografen nog gemakkelijker te maken hun foto's online te verkopen, ontwikkelde Oypo een plug-in voor WordPress.

Met de plug-in kunnen fotografen hun eigen fotowinkel op de gewenste manier in hun website aan hun klanten presenteren. Het opzetten van de fotowinkel en het op eigen wijze presenteren in de website, is binnen enkele muisklikken gebeurd. Op deze manier bestellen klanten hun foto’s rechtstreeks op de website van de fotograaf, terwijl Oypo de volledige afhandeling van nabestellingen verzorgt.

'Na het succes van onze plug-in voor Adobe Lightroom en de integratie met Dropbox, bieden we nu opnieuw ondersteuning voor een populair platform', zegt Koen Lindner, mede-oprichter van Oypo. 'Doordat we met de plug-ins slim gebruikmaken van de kracht van bestaande diensten, is het voor fotografen steeds gemakkelijker hun foto’s online te verkopen. Op deze manier maken we de workflow van professionele fotografen steeds efficiënter, zodat meer tijd beschikbaar is voor acquisitie en het fotograferen zelf. En dat is waar het tenslotte allemaal om draait.'

Oypo helpt schoolfotografen en sport-, portret- en evenementenfotografen bij het gehele verkoopproces van hun foto's. Fotografen kunnen via Oypo hun foto's aanbieden en zelf de prijs per afdruk bepalen. De bestelling, betaling, verzending van afdrukken en de support aan klanten handelt Oypo af. Meer dan zestienduizend fotografen zijn bij Oypo geregistreerd. Het aanbod bedraagt op dit moment ruim 46 miljoen foto's.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie