445 originele foto's

Originele ruimtefoto's van NASA onder de hamer

Redactie DIGIFO... 461 0
Op 2 november gaan 445 bijzondere foto's van NASA onder de hamer. De foto's zijn de originele exemplaren van foto's gemaakt tijdens bijzondere missies zoals de maanlanding in 1962 en zijn voorzien van aantekeningen en nummers.

In de hoogtijdagen van de zogenaamde 'space race' werden astronauten de ruimte ingestuurd met Hasselblad-camera's om hun activiteiten vast te leggen. Dit resulteerde in bijzondere foto's waarop de aarde voor het eerst als kwetsbare blauwe stip werd vastgelegd. Deze beroemde foto en de beroemde foto van de voetafdruk in de maanstof zijn twee van de foto's die aangeboden worden.NASA

Lees ook: Zweef door het ISS met deze 4K-video van NASA

Originele NASA-foto's

De foto's worden op 2 november geveild door veilinghuis Skinner in de VS, die de foto's verkoopt namens een privéverzamelaar die anoniem wil blijven. Deze verzamelaar heeft de foto's in de loop der tijd weten te vergaren via NASA-wetenschappers en voormalige medewerkers van de ruimtevaartinstelling. Wat de foto's zo bijzonder maakt is dat het echt de originele exemplaren zijn en geen kopiën.

Naar verwachting zullen de foto's tussen de 300 en 9.000 dollar per stuk opleveren, wat ons een koopje lijkt.

Kijk voor meer informatie op de website van het veilinghuis.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie