DIGIFOTO Pro Awards

Op één scherpe lijn met de Lensbaby Composer Pro II en Edge 35mm Optic

Christel de Wolff 1025 0
Creatief fotograferen start bij Lensbaby. Onlangs bracht Lensbaby de Composer Pro II met Edge 35mm Optic uit. Hoe werkt deze combinatie in de praktijk?
De Composer Pro II is de verbeterde versie van de Composer Pro die in 2011 op de markt kwam. Het is de behuizing waarin je verschillende objectieven (optics) in kunt plaatsen. De Composer Pro II is beschikbaar met vatting voor Canon EF, Nikon F, Fujifilm X, Sony A, Sony FE, Olympus en Panasonic MFT. De nieuwe versie is stevig en degelijk, wat belangrijk is omdat hij uit bewegende delen bestaat. De houder is soepel te bedienen, maar sluit wel strak genoeg om niet per ongeluk te verschuiven als dat ongewenst is. Ook kun je de Composer Pro locken als je de juiste positie voor jouw beeld hebt vastgesteld.

Verschil in optics

Het maakt nogal een verschil met welke optic je werkt in de Lensbaby Composer Pro II. Zo kon ik in dit geval kiezen tussen de Edge 35mm en Sweet 50mm. De Sweet Optic geeft de scherpte in een rond vlak weer terwijl je met de Edge Optic een rechthoekig scherptevlak verkrijgt over het gehele beeld. Omdat de Composer Pro in staat is om in alle kanten te buigen, kun je de scherpte zowel horizontaal als verticaal, diagonaal en alles ertussenin plaatsen.

Wat Lensbaby speciaal maakt

Handmatig scherpstellen is al moeilijk genoeg, maar het scherpstellen met een Lensbaby is nog net wat listiger. Waar je bij een normaal objectief aan de scherpstelring draait tot hetgeen wat je scherp wilt hebben goed in beeld komt, heb je bij de Composer Pro II van Lensbaby ook nog rekening te houden met de tilt-functie. Zodra je de houder begint te buigen, verplaats je namelijk het scherpstelveld. Er zijn bij het buigen geen regels en je meet de hoek niet in graden. Het werken met een Lensbaby gaat volledig op gevoel. En precies dat is er zo leuk aan.

Conclusie

Met Lensbaby objectieven maak je van de meest alledaagse situaties een bijzondere foto. Het werken met een Lensbaby is uitdagend en vraagt wat skills. Maar deze eenmaal onder de knie hebbende, kun je je creativiteit de vrije loop laten.

Adviesprijs € 499,95
Info: www.transcontinenta.nl/lensbaby

Beoordeling

Beeldkwaliteit 8
Bediening 8
Behuizing 8
Prijs/kwaliteit 8

De Lensbaby Composer Pro II met Edge 35 optic ontvangt van ons een goud award! 

Specificaties Edge 35mm

Creatief effect: rechthoekig scherpstelvlak
Brandpuntsafstand: 50mm
Diafragma: f/3.2
Filtermaat: 46mm
Diafragmabladen: 9
Opbouw: 8 elementen in 6 groepen
Focustype: handmatig

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel